Gündem Değişen Güneydoğu’yu bu kez MSB’de anlattı

Değişen Güneydoğu’yu bu kez MSB’de anlattı

22.09.2023 - 06:38 | Son Güncellenme:

Milliyet yazarı Tunca Bengin, MSB’nin basın bilgilendirme toplantısında Güneydoğu Anadolu izlenimlerini aktardı, ‘Benim yazdıklarımı, Milli Savunma Bakanlığı da gazeteden okudu’ dedi.

Değişen Güneydoğu’yu bu kez MSB’de anlattı

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) dün yapılan basın bilgilendirme toplantısının konuğu Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin oldu.

Haberin Devamı

Tunca Bengin’in kaleme aldığı ve Ercan Aslan’ın fotoğraflarının yer aldığı “Terörden Sonra Yaşam-Değişen Güneydoğu’nun Hikayesi” yazı dizisi Milliyet Gazetesi’nde yayınlanmıştı. 1980’li ve 1990’lı yıllarda terörden etkilenen bölgelerde görev yapan Bengin, yazı dizisinde, geçmiş ile günümüzdeki tabloyu kıyaslayarak anlatmıştı.

Bengin, TSK’nın mücadelesi ile bölgedeki dönüşümü yansıtmıştı. Bengin, Güneydoğu Bölgesi izlenimlerini bu kez basın bilgilendirme toplantısını izleyen savunma muhabirlerine anlattı.

1 HAFTADA 42 TERÖRİST

Yazı dizisinin bir propaganda çalışması olmadığını vurgulayan Bengin, “Benim yazdıklarımı, Milli Savunma Bakanlığı da gazeteden okudu. Gazeteci için en önemli şey kendi vicdanı” dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bilgilendirme toplantısında, terör örgütlerine karşı verilen mücadele ve hudut güvenliği konusunda son verileri paylaştı. Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 42 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirten Aktürk, böylece 1 Ocak’tan bu yana bin 271, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar da 38 bin 614 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

13 ve 15 Eylül tarihlerinde Irak’ın kuzeyindeki Gara’ya yapılan hava harekâtlarını anımsatan Aktürk, “Bu harekâtlar ile teröristlerce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 31 hedef imha edilmiştir. Masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı harekâtlarda, büyük ölçüde yerli ve millî mühimmat kullanılmış ve çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir” dedi.

Tuğamiral Zeki Aktürk, hudutlardan son bir hafta içinde yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 552 şahsın da yakalandığını, 4 bin 968 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini ifade etti.

Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devamına yönelik gayretlerin sürdüğünü aktaran Tuğamiral Aktürk, güven artırıcı önlemler toplantılarının kasım ayında hayata geçirileceğini belirtti.

Haberin Devamı

ASFAT TÜRKİYE'Yİ GURURLANDIRIYOR

Değişen Güneydoğu’yu bu kez MSB’de anlattı

Tuğamiral Zeki Aktürk, ASFAT tarafından hayata geçirilen gemi projleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Açık Deniz Karakol Gemileri AKHİSAR ve KOÇHİSAR’ın denize iniş, Pakistan MİLGEM Projesi’nin birinci Gemisi BABUR’un da geçici teslim törenleri 23 Eylül’de gerçekleştirilecek. Deniz Kuvvetlerimiz için üretilen 2 adet Açık Deniz Karakol Gemisi ve Pakistan için üretilen 4 adet korvet tipi savaş gemisiyle ASFAT’ın aynı anda birbirinden 3 bin 900 kilometre uzaklıktaki iki şehirde 6 deniz platformu inşasını yapması hepimizi gururlandırmaktadır. Ayrıca, ASFAT’ın üstün manevra yeteneği ile göz dolduran, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine de alınan asayiş ve emniyet botu ASBOT için ilk teslimat yapılmıştır.”​