Gündem Değnekçi için 2 yıl hapis istemi

Değnekçi için 2 yıl hapis istemi

03.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda bir otelde valelik yapan M.G., yol üzerindeki araçlara müdahalede bulunurken ve para alırken suç üstü sivil ekiplere yakalandı.

Değnekçi için  2 yıl hapis istemi

ELİF ALTIN/İSTANBUL-  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 2 Kasım 2022’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipleri Amirliğince Beyoğlu ilçesi Meşrutiyet Caddesi üzerinde yapılan denetim ve kontrollerde M.G.‘nin taşıt yolu üzerinde araçlara müdahalede bulunduğu ve araç sürücülerinden para talep ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

M.G. savunmasında, 8 aydır bir otel için araç karşılama işi yaptığını, araç park ettirdiğini, para talep etmediğini, bahşiş verirlerse kabul ettiğini, yoğunluk olduğu zamanlar kısa süreliğine cadde üzerine araçları bıraktığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Şüphelinin suç tarihinde yetkisi olmadığı halde araçların park etmesi için ücret toplamak suretiyle üzerine atılı suçu işlediğini belirten savcılık M.G. hakkında “Karayolları Trafik Kanununa muhalefet” suçundan 6 aydan 2 yıla hapis istemiyle dava açtı.