Gündem DEM Parti'den Özgür Özel'e sert sözler: Size kaybettireceğiz

DEM Parti'den Özgür Özel'e sert sözler: Size kaybettireceğiz

26.02.2024 - 12:33 | Son Güncellenme:

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, siyaset gündeminde çok konuşulacak sözlere imza attı.

DEM Partiden Özgür Özele sert sözler: Size kaybettireceğiz

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çok sert sözlerle yüklendi. Özel'in yerel seçim sözlerine yanıt veren Sakık, "Evet size kaybettireceğiz. Allah aşkına siz kimsiniz ya? Siz efendi biz köle miyiz?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DEM Parti İzmir adaylarının tanıtım toplantısında Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, siyaset gündeminde çok konuşulacak sözlere imza attı. CHP lideri Özel'in sözlerine yanıt veren Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da sert sözlerle yüklendi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Özgür Özel, geçen hafta TBMM'de gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, "Bir önceki seçim ile bu seçim arasında şöyle bir fark var: Bir önceki seçimde HDP hiçbir talebi olmadan AK Parti’ye kaybettirmek için her şeyi yapıyordu. Bu seçimde gücünü biraz da muhalefete gösterme isteğinde. Görünürde baktığımızda DEM Parti’nin izlediği strateji de; milletvekillerinden okuduğumuz sözcüleri tarafından yalanlanmayan bir şekilde, AK Parti’yle 1 Nisan sonrasına yönelik, yani kayyum atama meselesi başta olmak üzere çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil, gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var, bu çok ortada. DEM’le aramızda bir protokol yok, kent uzlaşısı var. Bizim de oy vereceğimiz adayları olduğunda, o adayları destekleyeceğimizi söyledik DEM’e." şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

"SİZ EFENDİ BİZ KÖLE MİYİZ?"

Özgür Özel'in sözlerine yanıt veren Sakık'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

CHP Genel Başkanının bir açıklaması vardı. 'Bunlar bize kaybettirmek için üzere politika yapıyor. Çok doğru söylüyor. Evet size kaybettireceğiz. Allah aşkına siz kimsiniz ya? Siz efendi biz köle miyiz? 2019'da size destek sunduk. Bu belediyelerde bir cennet yarattık size. Siz döndünüz Kürtlere cehennem hayatı yaşattınız.

"BUNLARLA YOL YÜRÜMEYİZ"

İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçilir seçilmez 'Topal Osman'ın torunuyum' dedi. Biz de Şeyh Sait, Seyit Rıza'nın torunlarıyız. Bunları unutuyorlar. Kürdün oyu ile seçileceksin sonra sırtını Kürtlere döneceksin. Biz bunlarla yol yürüyemeyiz.

"ÖZDAĞ İLE PROTOKOL İMZALADILAR"

Genel seçimlerde hesapsız kitapsız demokrasi ve barış için destek sunduk. Ancak onlar gidip Ümit Özdağ ile protokol imzaladılar. Böyle bir partiye nasıl destek veririz? CHP'ye sormak istiyorum. Kürt illerinde ne kadar oy alıyorsunuz ki buralarda aday çıkarıyorsunuz? Bunların hepsi tekçi ve ırkçıdır.