Gündem 'DEM'in himayesi altına giren bir başkan var'

'DEM'in himayesi altına giren bir başkan var'

09.03.2024 - 14:08 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, şu an DEM ile iş birliği yapan, DEM’in himayesi altına giren bir büyükşehir belediye başkanının olduğunu söyledi.

DEMin himayesi altına giren bir başkan var

Turgut Altınok, Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 5 yılda Gölbaşı’nda yaptığı herhangi bir eserin bulunmadığını söyleyen Altınok, “Bu Büyükşehir Belediye Başkanı, Gölbaşı’nın da belediye başkanı değil mi? Gölbaşı’na metro sözü vardı, yaptı mı? Ankara’nın ilçelerine gidiyoruz, orada da yok. Afişlerinde ne yazıyor? ‘Herkese eşit hizmet vereceğiz’ yazıyor; ama herkesin belediye başkanı olamadı, herkese eşit hizmet yapamadı.

Haberin Devamı

Söylediği başka, yazdığı başkadır. Diyor ki ‘Cumhuriyet Halk Partili belediye başkan adayını seçmezseniz ayağınıza pranga vurursunuz.’ Şu an DEM ile iş birliği yapan, DEM’in himayesi altına giren bir büyükşehir belediye başkanı var. Ankara, bunu söyleyenlerden hesap soracak mı?" diye konuştu.

‘BU İLKE MİDİR, OMURGA MIDIR?’

Mansur Yavaş’ın Ankara halkına verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyen Altınok, "Gölbaşı’na, Kızılcahamam’a hizmetin yok, dikili bir ağacın, kedi kulüben bile yok. Yavaş, Ankara’ya ne yaptın? Söz verdin; ama sözünde durmadın. ‘MHP’liyim, ülkücüyüm diyenlerin yeri burasıdır’ diyor. ‘Bunun dışındakiler kemik yalayıcılarıdır’ diyor. ‘Ben partisini satanlardan, döneklerden değilim’ diyor. Peki, MHP’den istifa gerekçesi nedir? ‘MHP, CHP’leştiği için istifa ediyorum’ diyor. Bu ilke midir, omurga mıdır? MHP’den bu gerekçeyle istifa edip, CHP’ye üye oluyorsun. Kılıktan kılığa giren bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı var. Cumhurbaşkanı adayı olacak ya ‘Apo bey, Apo bey’ diyor. ‘Selahattin Demirtaş bırakılsın’ diyor. Seçim bürosunu açarken de ‘Ben Türk milliyetçisiyim, PKK’dan hesap soracağız’ diyor. Adamın ilkesi, omurgası, onuru, vatan millet ülke sevdası olur. Önce vatan. Dilleri lal olan Büyükşehir Başkanına oyunuzu verecek misiniz? Şehitlerimizin kemikleri sızlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ANKARA’DA 9 MİLYARLIK İŞ YOK'

Göreve geldikleri takdirde 2 yıl içerisinde Gölbaşı’nın köylerinde alt yapı sorununun kalmayacağını belirten Altınok, "Ankara, tarımın başkenti olacak. Mazot desteğini 500 litreye çıkarıyoruz. Köylerde su aboneliğinden para almayacağız, köylerin imar planını yapacağız. Suyun metreküpünü 50 kuruş yapacağız. Tohum, gübre ve yem desteği vereceğiz. ‘Ankara’nın her yerinde resimlerim olursa bu haram paradır’ demişti. Şu an kampanyaya harcadığı para 2 milyar. Belediyenin bütün şirketleri batak. Sattığı gayrimenkul 9 milyar. Ankara’da 9 milyarlık iş yok. 5 yılda harcadığı bütçe ise 300 milyar. Mirasyedi büyükşehir belediye başkanı var" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BÜYÜKŞEHİR'LE BERABER KEÇİÖREN DAHA FAZLA HİZMET ALACAK'

Altınok, Gölbaşı'ndaki temaslarının ardından seçim çalışmalarını Keçiören ilçesinde sürdürdü. Burada Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı için toplanan kalabalığa seslenen Altınok, Ankara'da ulaşım problemini ortadan kaldıracaklarını söyledi. Altınok, şöyle konuştu:

"Otobüs duraklarında kuyruk dönemi bitecek. Otobüslerdeki manzaralar 31 Mart'tan sonra bitecek. Ankara'mızın trafik çilesi bitecek. Keçiörenlilere düşen, hangi partiye oy verirse versin şunu demeli; 'Altınok'a bizim vefa borcumuz var.' Keçiören'de Cumhur İttifakı adayımız Zafer Çoktan, Keçiören'in çocuğudur. Keçiören'i bilir, tanır. Diğer yandan Keçiören'de CHP'nin ithal adayı vardır. Keçiörenli değil, burayı bilmez. Keçiören'in ruhunu bilmez. Biz Büyükşehir Belediyesi'nin ambargosuna rağmen pek çok eser yaptık. Büyükşehir Belediyesi'yle beraber Keçiören daha fazla hizmet alacak."

'VATAN ÜZERİNDEN KOLTUK HESABI YAPILMAZ'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Gölbaşı ve Keçiören'deki temaslarının ardından Altındağ ilçesinde Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından düzenlenen programda şehit aileleri ve gazilerle buluştu. Altınok, davetlilerle tek tek selamlaşıp şikayetlerini dinledi. 2023 Cumhurbaşkanı seçiminde vatan üzerinden koltuk hesapları yapıldığını gördüklerini söyleyen Altınok, "Atatürk ne diyor? 'Mevzu bahis vatansa gerisi teferruat' diyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük. Vatan üzerinden makam, mevki, koltuk hesabı yapılmaz; ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapıldığını gördük. Şimdi de belediye seçiminde görüyoruz. CHP, DEM el ele kol kola girip 'Birkaç belediye fazla alır mıyız' hesabında. Atatürk'ün de ruhunu incitiyorlar. Atatürk'ün heykelini yıkıp İmralı'da yatan, binlerce askerimizin, polisimizin, öğretmenimizin katili olan bir hainin, 'Heykelini dikeceğiz' diyen Selahattin Demirtaş'a selam yolluyor. CHP'nin tabanı, milliyetçi olan, vatanını ülkesini seven herkesin ses çıkarması lazım" dedi.