Gündem ‘Demir yumruk’ dönemi başlıyor!

‘Demir yumruk’ dönemi başlıyor!

26.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de Genel Merkez ve değişimciler arasında ilçe kongrelerinde kıyasıya bir yarış yaşanıyor.

‘Demir yumruk’ dönemi başlıyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - Ancak şu ana kadar çıkan sonuçları yorumlayan CHP’li kurmaylar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan çok rahat bir şekilde çıkacağını vurguluyor. Kurultay ve yerel seçim süreci stratejisi için ise kurmaylar “demir yumruk dönemi” ifadesini kullanıyor. 

Haberin Devamı

‘DALGA KIRILDI’ 

Seçim sonrası başlayan parti içi değişim tartışmalarında gelinen noktaya ilişkin “Dalga kırıldı, tusunami vardı, kırıldı. Değişim işi patladı” yorumunu yapan parti kurmayları, seçim sonrası parti içinde ve kamuoyunda oluşan havayı dağıtmak için kısa vadede Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, MYK üyeleri ile sahaya inileceğini ifade ediyorlar.

Bu süreçte CHP’nin daha sert bir muhalefet stratejisi izleyeceğini aktaran kurmaylar, “Dönem demir yumruk dönemi. Kılıçdaroğlu şu ana kadar pasif konuştu. Bundan sonra şu ana kadar konuşulan her şey unutulacak, unutturacağız” vurgulamasını yapıyor. Özellikle ekonomik tablo üzerinden toplumla ilişkilerin yeniden kurulacağını aktarıyorlar. 

MYK VE GRUPTA DEĞİŞİM 

Haberin Devamı

Parti kulislerinde ise kurultay öncesi MYK’da ve TBMM Grubu yönetiminde değişiklik bekleniyor. Önümüzdeki hafta tutum belgesi açıklayacağı, ilçe kongrelerinin tamamlanacağı 10 Eylül tarihinin ardından da kurultayda aday olup olmama konusunda kararını netleştireceği ifade edilen Grup Başkanı Özgür Özel için yeni yasama yılı başında “grup içi güven oylaması” istenebileceği iddia ediliyor. Bu şekilde Grup Başkanlığı’ndan düşürülecek Özel’in yerine Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın gelebileceği, Öztrak’tan boşalacak sözcülük görevini ise bir kadın MYK üyesinin üstlenebileceği belirtiliyor. Kulislerde bu iddia çerçevesinde kurultay öncesi MYK’ya takviye yapılabileceği de konuşuluyor.