Gündem Deniz Baykal için son görev

Deniz Baykal için son görev

15.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Baykal için CHP Genel Merkezi ve TBMM’de tören düzenlendi. Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli de katıldı.

Deniz Baykal için son görev

MEHTAP GÖKDEMİR ÖNDER YILMAZ  Ankara - CHP’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal dün son yolculuğuna uğurlandı. Baykal’ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Baykal için ilk tören CHP Genel Merkezi’nde yapıldı. Buradaki törene eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Baykal, oğlu Ataç Baykal’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin eski genel başkanları Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Altan Öymen, bazı belediye başkanları, CHP’li yöneticiler, milletvekilleri, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce katıldı.

Haberin Devamı

‘Babamın vasiyeti’

Baykal için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Baykal Ailesi adına bir konuşan Ataç Baykal, şunları söyledi: “Bugün neredeyse 70 yıllık bir CHP’liyi uğurluyoruz. Yüz yıllık CHP tarihinin çok uzun bir kesitini bizzat yaşamış bir ulu çınarı uğurluyoruz. CHP’li olmak ne demek? Pek çok tanım yapabilirsiniz ancak en kıdemli üyesinden en yeni üyesine kadar tüm CHP’lilerin ortak bir yönü vardır. Bu da vatanseverliktir. Babam bir Türkiye sevdalısıydı, bir vatanseverdi. Tüm Türkiye sevdalılarına, tüm vatanseverlere sahip çıkılması ve CHP çatısı altında toplanması babamın CHP’ye vasiyetidir.”

Deniz Baykal için son görev

“Duygularımı Sayın Genel Başkanıma hitaben paylaşmak isterim” diyerek söze başlayan Kılıçdaroğlu da şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanım ülkemiz ve dünya için son derece zor ve karanlık günlerin eşiğinde 2. Dünya Savaşı’nın arifesinde doğdunuz. O yılların sosyal, siyasal ve ekonomik ikliminde ve geleceği belirsiz günlerinde aileniz her şeye rağmen yarınlara duyduğu bir umutla size ‘Deniz’ ismini verdi. Bütün bir ömrünüzü isminize uygun bir şekilde bu güzel ülkemizin refahına, huzuruna, mutluluğuna, bolluğuna, bereketine, kardeşliğine vakfettiniz. Ülkemizin çıkarlarını her ortamda savundunuz. 1 Mart Tezkeresi’ne karşı gösterdiğiniz tarihsel duruş milletimiz tarafından asla unutulmadı, unutulmayacak... Ülkemizin güzel geleceğini demokrasi ve özgürlük çerçevesinde inşa eden aktörlerin hem öncüsü hem de yol arkadaşı oldunuz. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de CHP’dir’ der. Ne mutlu size ki Mustafa Kemal’in iki büyük eserinde de unutulmayacak izleriniz, unutulmayacak emekleriniz var... Devlet adamı kimliğinizi her ortamda hissettirdiniz... Biz yani CHP’nin sizden sonraki kuşakları demokrasi mücadelesini Atatürk’ten, İsmet İnönü’den, Bülent Ecevit’ten ve sizden öğrendik... Sayın Genel Başkanım, huzurunuzda söz veriyorum, ülkemizde mutlak anlamda hürriyeti tesis edeceğiz. Ömrünüzü verdiğiniz demokrasi ve özgürlük mücadelesini tamamlayacağız.”

Haberin Devamı

Baykal için TBMM’de düzenlenen törene de TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski Meclis başkanlarından Bülent Arınç, Cemil Çiçek, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Bir süre önce CHP’den istifa eden Aslı Baykal, “Babam çok renkli ve hayata bağlıydı. Romantik ve hayalciydi. Korumasız gezerdi. Esprili ve ailesiyle çok ilgiliydi” dedi. Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Baykal, Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.