Gündem Deniz Gezmiş’i asanları gidin Silivri’de bulun

Deniz Gezmiş’i asanları gidin Silivri’de bulun

21.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Nihat Doğan, geçtiğimiz akşam gazeteci Enver Aysever’in Aykırı Sorular adlı programında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Deniz Gezmiş’i asanları gidin Silivri’de bulun

Aysever’in “Marx’ı kendinize yakın buluyor musunuz?” sorusuna, “Hayır” yanıtını veren Doğan, Deniz Gezmiş’i yoldaşı olarak nitelendirdi.

‘İt izi kurt izine karıştı’
Doğan, “Türkiye’de maalesef siyaseten it izi kurt izine karışmış. Bunu kabul edelim. Bir de siyaset hep ideoloji tapıcıların eline kalmış. Yani kendi ideolojisine tapınan, yanlışlarını görmeyenlerin eline kalmış. Bu zihniyet kendi ideolojisindekileri de putlaştıran bir zihniyet. Benim öyle bir zihniyetim yok. Ben Deniz’in doğrusuna doğru, yanlışına yanlış derim. Ben özgürlükçü ve demokrat bir insanım. Ben Türkiye’de insanları ötekileştirmeden, herkesin eşit kategoride yaşam hakkına sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bunu savunan insanlara bugün Türkiye’de muhafazakâr demokrat deniliyor. Ben de ister istemez o çatının altına girmiş oluyorum” dedi.

‘Cuntacılar astı’
Deniz Gezmiş’i cuntacıların astığını söyleyen Doğan, bunu bir ironi olarak nitelendirerek, “Bugün Deniz Gezmiş’in yoldaşı olduğunu iddia edenler, katillerine âşık gibi darbecilere âşık. Postal yalayıcısı gibi davranıyorlar” dedi. Doğan, Aysever’in “Kim onlar?” sorusuna, “Günümüzün genç takımı. Hangileri? Gidin Silivri’de bulun. Görürsünüz bol bol” yanıtını verdi.