Gündem Depremin acısını 9 ülke ortak yaşadı

Depremin acısını 9 ülke ortak yaşadı

25.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da yıkılan binaların enkazlarında kalan 101 Suriye, altı Afganistan, dört Azerbaycan, üç Yemen, üç İran, bir Hindistan, bir Kamerun, bir Özbekistan ve bir Bosna Hersek uyruklu olmak üzere 121 yabancı uyruklu kişi hayatını kaybetti.

Depremin acısını 9 ülke ortak yaşadı

BURHAN KARADUMAN Malatya - İlk depremde yıkılan Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki Hakim bey apartmanının enkazın da kalarak ölen dört Azerbaycanlı olan Samir Guliyev, Şahin Verdiyev, Hümam İsmayilli ve Gündüz Nazarzade İnönü Üniversitesi’nde eğitim görüyorlardı. 

Haberin Devamı

Kırçuval Otel’in altında kalarak ölen Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol takımında oynayan ve İran Milli Ampute Futbol Takımı oyuncularından olan Mehdi Seyyidavi, Muhammed Rıza Mirahmedi ve Hamid Matrudi ile Kamerunlu Elvis Nkam’da bulunuyordu. Üç futbolcunun cenazesi ise İran’a götürülerek Huzistan’da toprağa verildi.

Malatya’da çöken Trend Garden Residence’de Bosna Hersek vatandaşı 64 yaşındaki Angel Pesevski, Avşar Otel’in enkazında Hindistan uyruklu 36 yaşındaki Vijay Kumar’nın da ölen yabancı uyruklular arasında yer alıyor.