Gündem Depremzedeleri aynı acı bir araya getirdi

Depremzedeleri aynı acı bir araya getirdi

18.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kocaeli, İstanbul, Yalova, Sakarya, Düzce ve Eskişehir’de yıkıma neden olan toplam 18 bin 373 kişinin hayatını kaybettiği, 48 bin 901 kişinin de yaralandığı 17 Ağustos 1999 Depremi’nin üzerinden 24 yıl geçti. Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da yakalanan Akpınar çifti de, Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Depremzedeleri aynı acı bir araya getirdi

Depremin yıldönümünde, merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anma töreni düzenlendi. Gölcük Kavaklı Sahilinde bulunan Deprem Anıtı önünde 17 Ağustos depreminin yaşandığı saat 03.02’de saygı duruşunda bulunuldu, hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Haberin Devamı

Sakarya’da da Demokrasi Meydanı’nda gece düzenlenen programda da duaların ardından depreme ilişkin görüntüler ve AFAD’ın bilgilendirme filmleri izlenirken vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Depremzedeleri aynı acı bir araya getirdi

Hatay’ı bırakıp Gölcük’e geldiler

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da yaşadıkları bina yıkılınca Kocaeli’ye taşınmak zorunda kalan Akpınar çifti de, Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı’nı ziyaret ederek yaşamını yitiren depremzedeler için dua etti.

Deprem olduğu sırada kızı Nefes’i alarak kendilerini dışarı attıklarını anlatan Hatice Akpınar, “Biz TIR’la geldik. O esnada bize yardım ettiler. Soğukta üşüyerek geldik. Şunu gördüm; ‘Sizi en iyi biz anlarız...’ O yazı bana çok dokundu. Gölcük depreminin büyük olduğunu biliyordum, kendim anlatıyorum ama insanlar da bana acılarını anlatıyor. Bugün de buraya gelmek istedim. Bugün o acının yaşandığı gün. Hatay’da mezarlarda bulunamayan kişiler var. Ulaşılamayan kayıplar var. Orada dua edemedim. Hatay’a gidemedim ama buraya gelmek istedim. Acımı burada yaşamak ve burayı görmek istedim” dedi.