Gündem Dersler 30 dakika mı? Hangi illerde ders süreleri kısaldı?

Dersler 30 dakika mı? Hangi illerde ders süreleri kısaldı?

21.09.2021 - 13:09 | Son Güncellenme:

Ders süreleri kısaldı mı? Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile okullar 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başladı. Salgın sebebiyle öğrencilerin kapalı alanda kalmamasını isteyen veliler ders sürelerinin değişip değişmeyeceğini merak ediyor. Bazı valiliklerden yapılan son dakika açıklamasına göre ders süreleri kısaldı. Peki, dersler 30 dakika olacak mı?

Dersler 30 dakika mı Hangi illerde ders süreleri kısaldı

Ders sürelerinin kısalması ile ilgili beklenti devam ediyor. 40 dakika olan ders süreleri yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte koronavirüs salgını nedeniyle dersler 30 dakika olacak mı, ders süreleri kısalacak mı araştırılıyor. Bazı valiliklerden konu ile ilgili yeni kararlar açıklandı.

Haberin Devamı

HANGİ İLLERDE DERSLER 30 DAKİKA?

Diyarbakır'da ders süreleriyle ilgili yeni bir karar alındı. İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.

Hatay Valiliği, tüm resmi ve okul öncesi kurumlarında ders saatini 40 dakika, diğer resmi ve özel tüm okullarda ise 30 dakika, öğlen arasının normal eğitim yapan kurumlarda 40 dakika, ikili eğitim yapan okullarda ise iki devre arasının 30 dakika olarak belirlendi.

Kırıkkale Valiliği ikili eğitime geçen Temel Eğitime bağlı okullarda ders saatlerinin en az 30 dakika, mesleki ve teknik eğitime bağlı liselerde ise ders saatlerinin en az 35 dakika olarak planlamasını istedi.

Ek olarak Bursa'da 5 dakika indirildi ve ders süresi 35 dakika oldu.