Gündem Dertleri İstanbul’un nimetini sömürmek

Dertleri İstanbul’un nimetini sömürmek

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Partisinin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada mevcut İBB yönetimini eleştirdi, “İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’un beş yıllık fetret devri son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak” dedi...

Dertleri İstanbul’un nimetini sömürmek

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle AK Parti’nin İstanbul ilçe belediye başkan aday listesi açıklandı. Haliç Kongre Merkezi’nde dün gerçekleştirilen toplantıda 25’i Avrupa yakasında, 14’ü Anadolu yakasında olmak üzere toplam 39 ilçede isimler belli oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde 39 ilçenin 24’ünde AK Parti kazanmıştı. MHP ise İstanbul’da ilk kez bir belediye kazandı.

Haberin Devamı

Açıklanan yeni listeye göre AK Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 21 mevcut belediye başkanı ile yola devam etme kararı alırken üç ilçede değişikliğe gitti. Arnavutköy’de mevcut Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın yerine Mustafa Candaroğlu aday gösterilirken Sultanbeyli’de Hüseyin Keskin’in yerine Ali Tombaş, Bayrampaşa’da ise Atilla Aydıner’in yerine ise İlknur Kovaç aday gösterildi. Listede iki kadın başkan adayı yer aldı. Sancaktepe’de mevcut belediye başkanı Şeyma Döğücü yeniden aday gösterilirken bir diğer kadın aday ise Bayrampaşa Belediyesi’nden İlknur
Kovaç oldu.

‘Çeyrek asırlık kayıp’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmasında bazı bölgelere bizzat giderek bazı yerlerde de Genel Başkan yardımcılarını görevlendirmek suretiyle ilçe adaylarının tanıtımının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Seçimlere 70 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, İstanbul’a hizmet etmenin şerefinin dünya malına değişilemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “İstanbul’a hizmet etmek için 30 yıl önce bugünlerde 1994 yılında milletimizin huzurunda karşımızda altyapısı çökmüş, özellikle üst yapısı perişan bir şehir vardı. Çöp, çukur, çamur. İstanbul buydu. Ben Kasımpaşalıyım. Haliç’in kenarında doğdum büyüdüm. Ve Haliç’le beraber yaşadım. Ve bu Haliç ne yazık ki ne zaman biz temizlemeye başladık. İşte o zaman bugünkü Haliç oldu. Ve Haliç’ten o zamanlar itibariyle 9.5 milyon metreküp çamur çıkardık. Bu çamuru 9.5 kilomtre uzaklıktaki Alibeyköy’de bir taş ocağına naklettik. Bunu şu andakiler yapar mıydı? Yapabilir miydi? Ama bunu Murat Kurum yapar. Maalesef son beş yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Tüm dünyanın gözbebeği olan bu güzel şehir, beş yıl gibi çok kısa sürede, neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı.”

Haberin Devamı

‘Küçümsüyorlar’

Mevcut İBB yönetimine eleştiriler yönelten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir adayımız Murat Kurum’un İstanbul’u depreme hazırlamak başta olmak üzere bu güzel şehrin geleceği için hayati öneme sahip projelerini kendi akıllarınca küçümsüyorlar, hafife alıyorlar. Bunların çevreden anladıkları yalnızca bu kavramın ardına sığınarak, şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır. Bunların çevreye, tabiata ve insana dair meselelerin niçin bu kadar öncelikli olduğuna dair en küçük bir fikirleri yoktur. İstanbul’daki ana yolların etrafında kurulan yeşil panolara bile tahammül edemeyip hepsini yıkarak betona boğan kafanın böyle bir derdinin olmadığı da açıktır. Daha da vahimi aynı kafa, bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı üzerine düşen hiçbir görevi yerine getirmediği gibi büyük bir pişkinlikle bunu sırıtarak, dalga konusu yapabiliyor. Milyonlarca insanın geleceğini, yüzbinlerce insanın hayatını doğrudan ilgilendiren böyle bir meselede bile aymazlık yapanların, şehrin diğer sorunlarının çözümüyle ilgili ne hassasiyeti olabilir ki? Bunların tek derdi İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, kendi bireysel ajandaları, kendi siyasi kariyerleri için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömüre bildikleri kadar sömürmektir.”

Haberin Devamı

‘Fetret devri bitecek’

Haberin Devamı

İstanbul’un bu zulmü ve eziyeti hak etmediğinin altını çizen Erdoğan, “İstanbul dünyanın en gözde şehriyken, son birkaç yıldır yaşanması en zor yerleri arasında zikredilmeyi asla ve asla hak etmiyor. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak, inşallah 31 Mart’ta İstanbul’un büyükşehir hizmetleri konusundaki hasreti sona erecek. İnşallah 31 Mart’ta yapacağı doğru tercihle kendisine yeni bir ufuk açacak. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’un 5 yıllık fetret devri son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak.”

‘Gırtlağına sarıldılar’

Erdoğan, “Kendileri çalıp kendileri oynamaya alışkın olanlar, en küçük bir aykırı ses duyduklarında hemen karşılarındakinin gırtlağına sarılmaya başlıyor. Büyükçekmece’de yaşlı bir teyzeye vurdular ve bir de o teyzenin gırtlağına sarıldılar. Ya CHP bu, bunlar ancak bu tür işte gelir basın mensubunu yere yatırırlar, basın mensubunu dövmeye kalkarlar. Hani bunlar basına saygılıydılar. Gırtlağına sarıldığınız bu millet size cevabını seçim günü sandıkta verecektir. Hem kadın hakları diyeceksiniz hem de yaşlı bir kadına saldıran edepsizlere hiçbir tepki göstermeyeceksiniz. Bunun adı sadece ikiyüzlülük değil, aynı zamanda faşizmdir, despotizmdir” dedi.

Haberin Devamı

Dertleri İstanbul’un nimetini sömürmek

‘Bay Kemal’in bir tarzı vardı’

Erdoğan konuşmasında CHP lideri Özgür Özel’e de sert ifadelerle yüklendi: “CHP yönetiminde giderek düşen bir seviye var. Bizim dönemimizde bu partide tam iki kez genel başkan değişti ama siyasi kalite ve kalibre noktasında her seferinde gelen gideni arattı. Rahmetli Deniz Baykal’la pek çok konuda anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdim. Bay Kemal’le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP’nin mevcut genel başkanı Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı. Geçmişte, SHP bölücü örgütün güdümündeki parti, meclise ilk kez taşımanın vebaliyle tarihe gömülüp gitti. Esasen, CHP uzunca bir süredir, bölücü bir örgütün güdümündeki partiyle el altından zaten iş birliği yapıyordu ancak hiç değilse bu iş birliğinden mahcubiyet duyuyorlar, yapılan pazarlıkları gizli saklı tutmaya çalışıyorlardı. Özgür efendinin CHP’si ise bölücü örgütün aparatlığına devam eden, dolayısıyla siyasi meşruiyeti tartışmalı DEM Parti ile adeta bütünleşmiş durumdadır.”

Kurum: Çok çalışacağız

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum da törende yaptığı konuşmada “Cumhur ittifakımızın adayları olarak, 2024 Yerel Seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını, 39 ilçemizi ve meclis üyeliklerini yek vücut olarak kazanmanın azmiyle bir ve beraber olacağız. 31 Mart gecesi oy sayımı bitene kadar Fatih’in emaneti olan İstanbul’umuzu yeniden şaha kaldırmak için gece gündüz demeden aşkla, azimle, heyecanla, çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Listede iki kadın aday var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’la açıkladı. Programda ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin başkan adaylarının tanıtımı yapıldı.

Açıklanan isimler şöyle:

Adalar, Uğur Sina Şen. Arnavutköy, Mustafa Candaroğlu. Ataşehir, Mustafa Naim Yağcı. Avcılar, Abdullah Küçükoğlu. Bağcılar, Abdullah Özdemir. Bahçelievler, Hakan Bahadır. Bakırköy, Ali Talip Özdemir. Başakşehir, Yasin Kartoğlu. Bayrampaşa, İlknur Kovaç Bayraktar. Beşiktaş, Serkan Toper. Beykoz, Murat Aydın. Beylikdüzü, Mustafa Günaydın. Beyoğlu, Haydar Ali Yıldız. Büyükçekmece, Recep Erol. Çatalca, Mesut Üner. Çekmeköy, Ahmet Poyraz. Esenler, Mehmet Tevfik Göksu. Esenyurt, Hamit Öncü. Eyüpsultan, Deniz Köken. Fatih, Mehmet Ergün Turan. Gaziosmanpaşa, Hasan Tahsin Usta. Güngören, Bünyamin Demir. Kadıköy, Veli Arslan. Kağıthane, Mevlüt Öztekin. Kartal, Hüseyin Karakaya. Küçükçekmece, Aziz Yeniay. Maltepe, Kadem Ekşi. Pendik, Ahmet Cin.

İtalya Başbakanı Meloni’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul etti. Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti. ●İSTANBUL DHA

 

 

 

 

Yazarlar