Gündem ‘Devletin çocukları’na Huber’de iftar daveti

‘Devletin çocukları’na Huber’de iftar daveti

17.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde devlet koruması altında yaşayan çocuklara Devlet Konukevi Huber Yerleşkesi’nde iftar daveti verdi.

‘Devletin çocukları’na Huber’de iftar daveti

İSTANBUL DHA - Çocukları kapıda karşılayan Erdoğan, onlarla tek tek ilgilenip sohbet etti. İftar öncesinde Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’la geleneksel ramazan eğlencesi Hacivat-Karagöz gölge oyunu gösterisini izleyen çocuklar doyasıya eğlendi. Erdoğan ve Yanık, programda 5 ila 15 yaş arasındaki yaklaşık 30 çocukla iftar yaptı. Çocuklardan biri, iftar sırasında Emine Erdoğan’ın yanına gelip yazdığı mektubu ve minik bir oyuncağı verdi.

Haberin Devamı

Bunların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştırılmasını isteyen çocuk, “Lütfen bunu Cumhurbaşkanımıza okutun, hediyemi de verin, benden selam söyleyin” dedi. Emine Erdoğan da mektubunu ve selamını bizzat ileteceğine dair söz verdi.

Emine Erdoğan, programa ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Çocukluğun, hayat defterinin, her şeyin sevgi ile yazılabileceği ilk sayfası olduğunu belirten Erdoğan, mutlu, umutlu ve güven dolu cümlelerle yazılmış bir çocukluğun her çocuğun hakkı olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Tüm çocuklarımızı sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Her birinin mesajını Başkan dedelerine mutlulukla ulaştıracağım” dedi.