Gündem DGS ek tercihler başladı mı? Ne zaman başlıyor?

DGS ek tercihler başladı mı? Ne zaman başlıyor?

27.09.2019 - 16:51 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçlarının üzerinden 23 gün geçti. Binlerce lisans adayı boş kalan 30 bin 303 kontenjan için ek tercihte bulunmak istiyor. ÖSYM'nin sitesinde yoğunluk oluşurken "DGS ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak?" sorusu sık sık yöneltiliyor.

DGS ek tercihler başladı mı Ne zaman başlıyor

 

ÖSYM'nin sitesinde şu sıralar büyük bir yoğunluk yaşanıyor. DGS tercihlerinde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen binlerce aday 30 bin kontenjan için ek tercihleri bekliyor. Tercih osnuçlarının üzerinden yaklaşık 3 hafta geçerken başvurular hakkında açıklama gelmiş değil. Adayların dillerinden düşürmediği soru ise şu sıralar: DGS ek tercihler başvuruları be zaman başlayacak?

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAR?

DGS ek yerleştirme konusunda ÖSYM'den yapılan bir açıklama yok. Geçen sene ek tercihler, sonuçlardan 1 ay sonra başlamıştı. Bu süre hesaba katıldığında DGS ek tercihlerinin en geç 4 Ekim'de başlaması bekleniyor.

ÖSYM TERCİH SONUÇLARI SAYISAL BİLGİSİ

DGS tercih sonuçlarının ardından yerleştirme dönemine dair bazı rakamlar yayımlayan ÖSYM, sürece dair bilgiler verdi. Buna göre;

163 bin 192 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar, 6 bin 318 program arasından 114 bin 763 kontenjan için işlemlerini gerçekleştirdi.

Bu kapsamda 114 bin 763 kontenjandan 84 bin 460 kişilik sayının bir programa yerleştirildiği açıklandı.

Boş kalan kontenjan sayısı ise 30 bin 303 olarak açıklandı.