Gündem DGS ne zaman? DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır?

DGS ne zaman? DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır?

10.07.2018 - 10:39 | Son Güncellenme:

DGS için geri sayım sürüyor. Sınava girecek olan öğrenciler, sınava nerede gireceklerini sorgulamaya başladı. Peki 2018 DGS ne zaman yapılacak? DGS sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

DGS ne zaman DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır

Üniversite eğitimini iki yıldan dört yıla tamamlamak isteyen adaylar, DGS’ye girecekler. Sınav sonucunda yeterli puanı alanlar, tercih yapacaklar. Sınav başvurusu yapan adaylar, DGS sınav giriş belgelerinin ne zaman yayınlanacağını sorguluyor. DGS ile ilgili merak edilenler…

Haberin Devamı

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2018 sınav takvimine göre DGS, 21 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak. Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak. Saat 10.00’dan sonra gelen adayların, sınav binalarına girmelerine izin verilmeyecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde DGS’ye girecek.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav günü adaylar, DGS sınav giriş belgesini de yanında bulunduracak. Sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmazlar. DGS sınav giriş yerleri, henüz açıklanmadı. Genel olarak sınav giriş yerleri, sınavdan yaklaşık 1 hafta öncesinde açıklanır. Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM aday işlemleri sisteminden aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile alabilirler.

Haberin Devamı

DGS İLK DEFA 81 İLDE YAPILACAK!

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS’ye giren aday sayısı her geçen gün artıyor. ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, DGS ile ilgili adayların erişimini kolaylaştırmak için bir karar aldıklarını belirtti. Özer, yaptığı açıklamada; ‘’Artık adaylar, 2018 DGS için 17 il merkezine gitmeden kendi illerinde sınava girebilecekler.’’ dedi.

SINAVDA ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

Sınavda adayların yanında bulundurması gerekenler;

- 2018 DGS sınava giriş belgesi

- T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport

ÖSYM tarafından belirlenenler dışında adayların herhangi bir eşya getirmesi yasaktır. Adayların getirecekleri eşyalar ile sınav binasına girişlerine izin verilmez. Eşyalar, görevliler tarafından emanete alınmaz. Adaylar sınav giriş belgeleri dışında sadece pet şişe içerisinde su getirebilirler. Kalem, silgi ihtiyacı ÖSYM tarafından karşılanır.

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

DGS, sözel ve sayısal olarak iki bölümden oluşur. İki bölümden oluşan sınavda adaylara toplam 120 soru sorulur. Sınavda test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim mezunu adaylar tarafından cevaplanabilecek nitelikte sorulardır.

Haberin Devamı

Sınav ile lisans öğreniminde etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanır. Bu amaç ile ilgili hazırlanan sorular da ön lisans programlarında kazanılan bilgi, beceriyi ölçmeye yönelik olmaz.