Gündem DGS ne zaman yapılacak? DGS geç başvuru ne zaman sona eriyor?

DGS ne zaman yapılacak? DGS geç başvuru ne zaman sona eriyor?

03.06.2018 - 11:34 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından DGS adaylarına yönelik hatırlatma yapıldı. Ön lisans programlarından mezun olan ve lisans eğitimine geçiş yapmak isteyen adaylar DGS için geç başvuru yapabilecek. DGS başvurusu nasıl yapılacak? DGS geç başvuru tarihi ne zaman?

DGS ne zaman yapılacak DGS geç başvuru ne zaman sona eriyor

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS için belirlenen tarihler arasında başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru tarihinde başvuru yapabilecekler. Üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen adayların, Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı alıp başarılı olması gerekir. DGS başvuruları 16-24 Mayıs tarihleri arasında alınmıştı.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre DGS geç başvuru işlemleri 5 Haziran’da yapılabilecek. Adaylar, başvuru tarihinde ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvurularını tamamlayabilecekler.

DGS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS başvuru işlemleri, ÖSYM’nin osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Başvuru yapacak olan adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile başvuru işlemlerini yapabilirler. Geç başvuru gününde normal başvuru sürecinden farklı olarak tüm işlemler aynı gün içerisinde yapılır. Sınav başvuru ücreti de daha fazla ödenir. 5 Haziran saat 23.59’a kadar başvuru işlemini tamamlayıp sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz sayılır.

Haberin Devamı

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

DGS için 16-24 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapan adaylar, 100 Türk Lirası ücret ödediler. 5 Haziran 2018 tarihinde DGS geç başvuru işlemi yapacak olan adaylar ise 150 Türk Lirası ücret ödeyecek. Geç başvuru gününde adaylar normal başvuru sürecinde olduğu gibi banka seçeneklerini kullanamayacak. Ödeme işlemi sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanında kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecek. Sistemden başvuru yapıldıktan sonra 5 Haziran saat 23.59’a kadar ücretin de ödenmesi gerekir. Başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz sayılır.

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS bu yıl 21 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.00’da başlayacak. Adayların, gerekli kimlik ve güvenlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklemesi gerekir. Sınav süresi başladıktan sonra adayların sınav binasına giriş yapmasına izin verilmez.
21 Haziran’da yapılacak olan DGS için sonuçlar 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Sınava giren adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sonuçlarını sorgulayabilecekler.

2018 DGS YERLEŞTİRME

Yerleştirme işlemleri için; 2018 DGS puanları ile adayların tercihleri, yükseköğretim programlarının kontenjanları, koşulları göz önünde bulundurulur. Programlara yerleştirmede en önemli etken, puandır. Örnek olarak; Z programını, aday B birinci tercihinde, aday C üçüncü tercihinde yapmış olsun. Aday C’nin puanı aday B’den yüksek ise ve aday C ilk iki tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmezse Z programına puan yüksekliğinden dolayı aday C yerleşecektir.