Gündem DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2018 DGS sınav giriş belgesi

DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2018 DGS sınav giriş belgesi

05.07.2018 - 11:13 | Son Güncellenme:

DGS sınavı için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar, DGS sınavında başarılı olmak için çaba sarf ediyor. Peki DGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak ve nasıl sorgulanacak?

DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak 2018 DGS sınav giriş belgesi

Ön lisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar DGS başvurularını gerçekleştirdi. ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı için nefesler tutuldu. Peki DGS ne zaman? DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar, lisans programlarına geçiş için DGS’ye girecek. DGS, ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 8 Temmuz’da yapılacaktı ancak seçim nedeni ile sınav tarihi ertelendi. DGS, 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Sınava girecek adayların yanında bulundurması gerekenlerden birisi de DGS sınav giriş belgesidir. DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genel olarak sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün öncesinde açıklanır. Sınav giriş yerlerinin açıklanması ile adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer dışında herhangi bir yerde sınava girilemez.

Haberin Devamı

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

Adayların sınava girerken yanında bulunması gerekenler;
- T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport
- 2018 DGS sınav giriş belgesi

Adayın yanında bu belgelerin olmaması halinde sınav binasına girişine izin verilmez. Başvuru bilgilerini aday işlemleri sistemine kaydeden ancak sınav için ücret yatırmayan adayların sınav giriş belgesi düzenlenmez.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre 21 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan DGS’nin sonuçları, 16 Ağustos 2018 tarihinde ilan edilecek. Sınava giren adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden sınav sonuçlarını sorgulayabilecekler.