Gündem DGS sınavı ne zaman? DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır?

DGS sınavı ne zaman? DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır?

07.07.2018 - 12:53 | Son Güncellenme:

DGS sınavına az bir süre kala adaylar tarafından heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen ön lisans mezunu adaylar, çalışmalarını sürdürüyor. DGS ne zaman yapılacak? DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

DGS sınavı ne zaman DGS giriş yeri belgeleri ne zaman yayınlanır

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan DGS için geri sayım başladı. Sınava girecek adaylar, aldıkları puanlar doğrultusunda tercihlerini yapacaklar. Peki DGS ne zaman yapılacak? DGS ile ilgili merak edilenler…

Haberin Devamı

DGS İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS başvuruları, 16-24 Mayıs tarihleri arasında alındı. ÖSYM tarafından ilk olarak DGS tarihi olarak 8 Temmuz açıklanmıştı ancak sınav tarihi 21 Temmuz’a ertelendi. 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak olan DGS, saat 10.15’te başlayacak.

15 DAKİKA KURALINA DİKKAT!

21 Temmuz’da yapılan olan DGS için, sınava girecek olan adayların 15 dakika kuralına da dikkat etmesi gerekiyor. ÖSYM tarafından yayınlanan DGS kılavuzunda da belirtildiği gibi sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak. Bu kapsamda saat 10.00’dan sonra adayların sınav binalarına girişine izin verilmeyecek.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Haberin Devamı

DGS’ye girecek olan adayların yanlarında sınav giriş belgelerini de bulundurması gerekir. DGS sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Sınav giriş belgeleri, ÖSYM tarafından sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün önce aday işlemleri sisteminde yayınlanır. Giriş belgeleri yayınlandıktan sonra, aday işlemleri sisteminden aday şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanılarak giriş belgesi alınabilir.

ADAYLARIN SINAV GÜNÜ YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

ÖSYM yayınladığı kılavuzda adayların yanında bulundurması ve bulundurmaması gerekenleri açıkladı. Buna göre adayların sınav günü yanında bulundurması gerekenler;
- 2018 DGS sınav giriş belgesi
- Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerliliği devam eden pasaport

SINAVDA ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Sınav giriş belgelerini yanında bulundurmayan adaylar, sınav binasına giremez. Sınav gününde adayların gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için de sınav saatinden en az 1 saat öncesinde sınav binası önünde hazır olarak bulunması gerekir. Adayların yanında bulundurması yasak olan araç ve gereçleri getirmesi halinde de sınav binasına girişlerine izin verilmez. Getirilen eşyalar, görevliler tarafından emanete alınmaz. Adaylar sınav giriş belgeleri dışında, bir adet pet şişe içerisinde su getirebilirler.

Haberin Devamı

Sınav başladıktan sonra, adayın sebebi her ne olursa olsun sınav salonundan çıkamaz. Sınav esnasında belirlenen süreler dışında salondan çıkılırsa adayın sınavı geçersiz sayılır ve sınav süresi bitene kadar sınav binasından çıkışına izin verilmez. Adayların ÖSYM tarafından belirlenen kurallara uyması gerekir.