Gündem DGS sonuçları için ÖSYM'den açıklama geldi! İşte o açıklama...

DGS sonuçları için ÖSYM'den açıklama geldi! İşte o açıklama...

19.09.2016 - 15:02 | Son Güncellenme:

DGS sınavı 21 Ağustos Pazar günü gerçekleşti. Sınav 2 senelik ön lisans mezunlarının 4 senelik Yüksek Öğretim Kurumlarına geçiş yapabilmeleri açısından büyük bir önem taşıyor. DGS sınav sonuçları ile ilgili ÖSYM'den açıklama geldi. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları için ÖSYMden açıklama geldi İşte o açıklama...

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Ağustos'ta tamamlandı. Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Peki 2016-DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Haberin Devamı

ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların Kurban Bayramı'ndan sonraki haftaiçi yani bu hafta içinde açıklanacağını duyurdu.
Meslek Yüksekokulları ile açıköğrtim önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin lisans öğretimine geçebilmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) soru ve cevapları ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı.


2016 DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Ağustos saat 9.30'da başlayan DGS'de adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorunun yer aldığı bir yetenek testi uygulandı. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen açıklanmayan sonuçlar hakkında ÖSYM resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, sonuçlar bayramdan sonra açıklanacak. Buna göre sonuçların 19 Eylül Pazartesi(bugün) günü açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı


TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.


YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.