Gündem Diriliş Ertuğrul'da korkunç tuzak! (Diriliş Ertuğrul'un 90. bölüm fragmanı yayında!)

Diriliş Ertuğrul'da korkunç tuzak! (Diriliş Ertuğrul'un 90. bölüm fragmanı yayında!)

31.05.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

Diriliş Ertuğrul dün akşam ekrana gelen 89. son bölümü ile izleyiciyi ekrana kilitledi. Dizide Sultan Alâeddin’in zehirlenmesiyle tüm dengeler değişir. Saadettin Köpek'in bu kirli oyununa alet olan Ertuğrul ise tutuklandı. Fırtınalar estiren son bölüm sonrası Diriliş Ertuğrul 90. yeni bölüm fragmanı yayınlandı...

Diriliş Ertuğrulda korkunç tuzak (Diriliş Ertuğrulun 90. bölüm fragmanı yayında)

Ekranların reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanmayan ve ekrana bir hafta ara veren Diriliş Ertuğrul dün akşam yeni bölüm ile ekranlara geldi. Gerilim, aşk ve tutku dolu sahneleriyle izleyiciyi ekrana kilitleyen Diriliş Ertuğrul 14 Haziran Çarşamba akşamı 91. bölümüyle sezon finali yapacak.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Çağdaş Onur Öztürk, Esra Bilgiç ve Hülya Darcan gibi isimlerin bulunduğu yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı Diriliş Ertuğrul 89. yeni bölümü ile 31 Mayıs Çarşamba 20:00’de TRT 1’deydi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 90. BÖLÜM FRAGMANI

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul dizisinde bu hafta Saadettin Köpek, Sultanı'ın zehirlendiğini haberini alır ve askerleriyle Hanlı Pazar'a gelir. Hanlı Pazar Ertuğrul Bey'in olduğu için Saadetin Köpek Sultanın zehirlenmesinden Ertuğrul Bey'i sorumlu tutar ve askerlerine Ertuğrul Bey'i tutuklamalarını emreder. İbnül Arabi Sultan için dua eder.

Saadetin Köpek'in emri ile Ertuğrul Bey ise Hanlı Pazar'da bir odada tutulur. Vasilyus, Sultanın zehirlenmesini ve Ertuğrul'un tutsak edilmesini fırsat bilip Hanlı Pazar'a saldırı düzenliyor. Alpler ve Hayme Ana, Ertuğrul'un tutuklanmasına karşı çıkar. Saadettin Köpek, Hanlı Pazar'ın kapısına askerlerini yerleştirir. Ertuğrul ise Saadetin Köpek'e gereken tedbirleri alasın der. Bunun Vasilyus'un planı olduğunu ve Hanlı Pazar'a saldırabileceğini söyler.

Haberin Devamı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 89. BÖLÜM ÖZETİ

Sultan Alâeddin’in yetişmesiyle Ertuğrullar kurtulmuş olsa da Aliyar bu tuzak neticesinde canını kaybetmiştir. Daha sonra Vasilius kaçmayı başararak kaleye sığınmıştır. Sultan Aleaddin bölgede bulunduğu süreçte gerek Ertuğrul’un tutumlarını, liyakatini, gerekse ahalinin memnuniyetini göz önünde bulundurarak Sadettin Köpek’in yanında ona uç beyliğini vermiş ve bu toprakların idaresini ona teslim etmiştir. Bu durum Saadettin Köpek’i pek memnun etmeyecektir. Peki Saadettin Köpek şimdi neler planlayacaktır? Ertuğrul onun hamlelerine nasıl bir karşı duruş sergileyecektir? Sultanın bu ikili arasındaki tavrı ne olacaktır? Diğer taraftan Vasilius Ekaterina’yı, Ebu Mansur’un Sultan Aleaddin olup olmadığını öğrenmesi için Hanlı Pazar’a göndermiştir. Peki Ekaterina bunu öğrenebilecek midir? Öğrenirse Vasilius’un büyük planı ne olacaktır?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 89. BÖLÜM FRAGMANI

Bir süredir sessizliğini koruyan Vasilius Nikea’dan gelen büyük orduyla birlikte güç toplamış ve Sultan’ın casusunu yakalayarak Ertuğrul’ları büyük bir tuzağa düşürmüştür. Ertuğrul’lar büyük zayiat vermiş, Aliyar ciddi bir ok darbesi almıştır. Peki Ertuğrul’lar Vasilius’un bu büyük saldırısından kurtulabilecek midir? Aliyar yaşayacak mıdır? Diğer yandan Halime doğum sancıları içinde kıvranmaktadır. Çocuk ters gelmekte ve ebeler bir türlü doğumu gerçekleştirememektedir. Halime son olarak kendinden geçmiş ve herkes çaresiz kalmıştır. Ebeler var güçleriyle çaba harcamaktadırlar. Peki ebelerin bu çabası netice verecek midir? Halime Sultan kurtulacak mıdır? Bebek yaşayacak mıdır? Diğer yandan Sultan Aleaddin Ebu Mansur adıyla Kayı Obasına gelmiş, incelemelerde bulunmuştur. Peki Sultan Aleaddin’i Konyadan kayı obasına tebdil-i kıyafet getiren sebep nedir? Sultan’ın burada olması ne gibi neticeler doğuracaktır?