Gündem Diyanet Cuma namazı vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı saatleri

Diyanet Cuma namazı vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı saatleri

28.02.2020 - 11:42 | Son Güncellenme:

Cuma namazı için geri sayım sürerken yüz binlerce müslümanda Cuma namazı vakitlerini araştırmaya başladı. Kılınacak olan Cuma namazı öncesinde ikamet ettikleri illerde Cuma namazı saat kaçta sorusu sorulmaya başlandı. Diyanet tarafından il il cuma namazı saatleri açıklandı. Peki Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak?

Diyanet Cuma namazı vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı saatleri

Cuma namazı saat kaçta sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Binlerce müslüman farz olan Cuma namazını kaçırmamak adına araştırmalara başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cuma namazı vakitleri yayımlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il cuma namazı vakitlerini sizler için derledik. Peki Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI BUGÜN SAAT KAÇTA?

İstanbul'da cuma namazı bugün 13:22'de okunacak olan öğle ezanının ardından kılınacak. Ankara'da Cuma namazı 13:06'da İzmir'de 13:29'da kılınacak il il cuma namazı vakitleri için tıklayınız

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

Haberin Devamı

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.