Gündem Dizi setinde ölüm davasında karar çıktı

Dizi setinde ölüm davasında karar çıktı

04.12.2012 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Dizi setinde ölüm davasında karar çıktı

Kağıthane’de çekimleri yapılan bir dizi setine yemek götürdüğü minibüsle, dizinin sanat asistanı Selin Erdem’e (27) çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 4 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık İdris Fırat ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Erdem ailesinin avukatı Berrin Demir, soruşturmanın genişletilmesini ve yeniden bilirkişi raporunun alınmasını istedi. Hakim, her iki talebi de reddetti.

Tekrar söz alan Demir, sanığın olaydan sonra özür dilemediğini savunarak, ”Ayrıca yakınlarının uğramış olduğu maddi ve manevi zararın giderilmesi konusunda herhangi bir girişimde bulunmamıştır. Sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Sanık avukatı ise aile ile görüşmek için çaba sarf edildiğini, ancak girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ileri sürdü.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, suçun işlenişindeki özellikler ve taksire dayalı kusur ağırlığını da göz önüne alarak, sanık İdris Fırat’ın, ”taksirle öldürme” suçundan 4 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın bir daha suç işlemeyeceği konusunda kanı oluşmadığından cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmeden hakim, sanığın ehliyetine de 2 yıl süreyle el konulmasını kararlaştırdı.

-Duruşma sonrası açıklama-

Haberin Devamı

Duruşmanın ardından, adliyenin önünde toplanan ve aralarında Selin Erdem’in ailesi ve yakınları ile bazı tiyatro sanatçılarının da olduğu grup, ”Senaryo Değil, Gerçek Cinayet” yazılı pankartı açtı.

Selin Erdem’in ablası Sema Erdem yaptığı açıklamada, adalet arayışına devam ettiklerini belirterek, ”Yargılama nedense istediğimiz gibi sonuçlanmıyor. Ölüme sebebiyet veren sanık, sadece 4 yılla, yani alt sınırla yargılanıyor. Yüzde 100 kusurlu olmasına rağmen bu nasıl oluyor, anlamıyorum” diye konuştu.

Prodüksiyon ve catering firma yetkililerinin de kazada sorumluluğu olduğunu iddia eden Erdem, bu kişilerin de yargılanmasını istediklerini söyledi. Erdem, adalet arayışlarında kendilerini yalnız bırakmayan Bir Umut Derneği, Oyuncular Sendikası ve gazetecilere de teşekkür etti.

Selin Erdem’in annesi Hacer Erdem de adalet arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Demir, catering ve prodüksiyon firma yetkilileriyle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

-Olayın geçmişi-

Haberin Devamı

Kağıthane’de, 1 Mayıs’ta çekimleri yapılan bir dizi setine yemek götüren İdris Fırat’ın kullandığı minibüs, Sarmaşık Sokak’ta yokuş aşağı giderken, dizi setinden arkadaşı Ömer Özcan ile kaldırımda sigara içen dizinin sanat asistanı Selin Erdem’e çarpmıştı. Erdem, aracın altında kalarak hayatını kaybetmiş, arkadaşı Ömer Özcan da yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından hazırlanan iddianamede, sanık İdris Fırat’ın, ”Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.