Gündem Dominik Cumhuriyeti’nde gezilecek yerler

Dominik Cumhuriyeti’nde gezilecek yerler

02.05.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

Karayipler’in en gözde turistik bölgelerinden bir tanesi olan Dominik Cumhuriyeti Porto Riko, Hispanyola’nın batısında, Jamaika ve Küba’nın doğusunda bulunmaktadır. Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfinde ilk ayak bastığı yer olarak bilinen Dominik günümüzde Karayipler’in en önemli turizm duraklarından bir tanesi olarak görülmektedir. İşte Dominik Cumhuriyeti hakkında bilinmesi gerekenler ve gezilecek yerler.

Dominik Cumhuriyeti’nde gezilecek yerler

Dominik Cumhuriyeti hakkında bilinmesi gerekenler

Haberin Devamı

Latin Amerika’nın en büyük 9. ekonomisine sahip olan Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’in en yüksek noktası olan Pico Duarte ve Enriquillo Gölü’ne ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en büyük biyolojik çeşitliliğine sahip bölgelerinden bir tanesi olan bölge golf sahaları, Amerika kıtasında inşa edilen ilk kale, manastır ve katedraller ile meşhur bir bölgedir. Avrupalıların Amerika kıtasını keşfinde ilk durak noktası olan Santo Domingo şehri ilk sömürge kentlerinden bir tanesidir. Günümüzde Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti olan şehir birçok tarihi yapıyı bünyesinde barındırmaktadır.

Yerli halkın gelenek ve kültürleri yerli Taino ve Afrika unsurlarından etkilenen Avrupa kültürel temeline sahiptir. Bu temel ülkedeki mimari, dil, dini inançlar, müzik ve ülke mutfağında da belirgin olarak göze çarpmaktadır.

Haberin Devamı

Dominik’te gezilecek yerler

Rüzgar sörfü, parasailing, balina izleme ve su raftingi gibi birçok etkinliğin aktif olarak düzenlendiği Dominik Cumhuriyeti farklı kültürünün yanı sıra birçok tarihi yapısı ve sahilleri ile turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Sahip olduğu doğal iklimi ve dağları ile doğa gezisi yapmak isteyenlerin gitmesi gereken en önemli yerlerden bir tanesidir.

Santo Domingo

Dominik’in en eski şehirlerinden bir tanesi olan Santo Domingo aynı zamanda ülkenin başkentidir. Şehirde birçok İspanyol mimarisinde inşa edilmiş kiliseler, tarihi yapılar ön plana çıkmaktadır. Fortaleza Ozama, las Casas Reales, Museo Bellapart ve Monasterio de San Francisco şehirdeki tarihi yapılardan birkaç tanesidir.

Samana Yarımadası ve Körfezi

Samana Yarımadası ve Körfezi ülkenin en önemli turizm duraklarından bir tanesidir. Sahip olduğu berrak suları, kilometrelerce uzanan sahilleri, birçok türde kuşa ev sahipliği yapan mağaraları ve rahatlatıcı atmosferi ile tatil yapmak isteyen insanların gitmesi gereken ilk duraklardan bir tanesi kuşkusuz.

Enriquillo Gölü

Karayipler’in en büyük gölü olan Enriquillo Gölü iguana ve flamingoların ana yurdu olarak bilinmektedir. Eski zamanlarda Xaragua Gölü olarak anılan göl dünya üzerinde oldukça ender bulunan birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Enriquillo Gölü üzerinde Isla Cabritos, Islita ve Barbarita isminde 3 adet ada bulunmaktadır.