Gündem Domuz gribi zatürreye döndü öldü!

Domuz gribi zatürreye döndü öldü!

14.03.2013 - 11:02 | Son Güncellenme:

.

Domuz gribi zatürreye döndü öldü

Afyonkarahisar’a bağlı Şuhut ilçesinde bir kişi yakalandığı H1N1 virüsü (grip) sonucu, kaldırıldığı hastanede zatürreden hayatını kaybettiği bildirildi. Şuhut’un Yarışlı köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan 31 yaşındaki Süleyman Sayar bir süre önce H1N1 virüsüne (grip) yakalandı.

Haberin Devamı

Ancak bir süre hastaneye gitmeyen ve dinlenmeyen 4 çocuk babası Sayar, normal yaşantısına devam ederken durumunun ağırlaşması sonucu Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Sayar’ın burada yapılan tetkiklerinde H1N1 virüsü taşıdığı tespit edildi. Hemen tedavi altına alınan Sayar’ın daha sonra akciğer enfeksiyonuna yakalanarak zatürreden hayatını kaybettiği bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Lütfi Akgün, Sayar’a kaldırıldığı hastanede 14 gün boyunca yoğun bir tedavi programı uygulandığını, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hastalarını kaybettiğini dile getirdi.

Olayın ardından önce Sayar’ın ailesi ve birinci derece akrabaları ile birlikte yaşadığı köyde virüsün bulaşmış olabilme ihtimaline karşı çeşitli testlerin yapıldığını da anlatan ve sonuçların negatif çıktığını söyleyen Dr. Akgün, açıklamalarına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Hastanın yapılan tetkiklerinde gribal enfeksiyona neden H1 N1 virüsüne rastlandı. Bu virüsün binlerce çeşidi var ve Sayar’da rastlanan virüs normal mevsimsel bir grip türü, paniğe neden olacak bir durum yok. H1N1 mevsimsel gribe yakalanan Sayar, üzerine bakteriyel bir enfeksiyonunda eklenmesi ile akciğer yetmezliğinden hayatına kaybetmiştir.”

Dr. Akgün, ayrıca bu gribal enfeksiyonun bahar aylarında kendisini salgın olarak da gösterdiğini kaydederek, vatandaşların grip oldukları zaman mutlaka dinlenmeleri, beslenmeleri ve temizliklerine dikkat etmeleri gerektiğini de belirtti.