Gündem Düğünler yasak mı? Düğün, nişan, kına, asker uğurlama ne zaman yapılacak?

Düğünler yasak mı? Düğün, nişan, kına, asker uğurlama ne zaman yapılacak?

15.05.2021 - 09:09 | Son Güncellenme:

Düğün ve nişanlar ne zaman yapılacak? Koronavirüs salgını ve tam kapanma nedeniyle düğün, nişan, taziye, asker uğurlaması gibi çok sayıda kişinin bir araya geleceği etkinlikler yasaklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yasaklar ve 17 Mayıs'tan sonraki normalleşme adımları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki, düğünler yapılacak mı? Düğün, nişan, taziye, asker uğurlama için son dakika gelişmeleri neler?

Düğünler yasak mı Düğün, nişan, kına, asker uğurlama ne zaman yapılacak

Düğünler ne zaman yapılacak? Düğün, nişan ve kutlamalarla ilgili yasaklar kaldırıldı mı? 17 Mayıs'ta sona eren tam kapanmanın ardından normalleşme adımlarının gelmesi bekleniyor. Peki, normalleşme adımları düğünleri de kapsıyor mu? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme ile ilgili açıklamaları.

Haberin Devamı

"Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarındaki belirgin düşüşle gördük, görüyoruz. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı itibariyle tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği günden beri aldığımız tedbirlerin, kısıtlamaların tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Amacımız dünyanın tamamıyla birlikte yaşadığımız bu sıkıntılı sürecin en az hasarla atlatılabilmesini sağlamaktır."

Haberin Devamı

DÜĞÜN, NİŞAN, TAZİYE, ASKER UĞURLAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Bayram sonrası kontrollü olarak normalleşme adımları atılacak. Tarih ile ilgili net bir açıklama henüz yapılmadı. Kademeli açılma süreci içerisinde düğün, nişan, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonlara vaka sayılarının daha da düşmesinden sonra izin verilmesi bekleniyor.