Gündem Dünya pilot, Türkler oyuncu olmak istiyor

Dünya pilot, Türkler oyuncu olmak istiyor

28.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Google’ın 12 aylık arama verileri kullanılarak oluşturulan harita ile kariyer değişikliği amacıyla en çok bilgi alınmak istenen meslekler ortaya çıktı.

Dünya pilot, Türkler oyuncu olmak istiyor

Harita göçmenlere finansal hizmet sağlayan Remitly tarafından oluşturuldu. 200’e yakın iş türünü incelenerek oluşturulan harikataya göre, pilotluk en çok aranan meslek oldu.

Haberin Devamı

“Nasıl pilot olunur?” ve benzeri aramalar, toplamda 930 bin 630 arama ile İngiltere, ABD ve Avustralya’nın da aralarında bulunduğu 25 ülkede ilk sırada yer alıyor. “Yazarlık” ise 801 bin 200 arama ile 2’nci sırada yer aldı. Hindistan, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’nın da aralarında bulunduğu 75 ülkede yazarlık mesleği zirvede. Üçüncü sırada yer alan dansçı ise dünya genelinde 278 bin 720 arama ile Nijerya ve Gana’nın da aralarında bulunduğu ülkelerde en çok aranan meslek oldu. Verilere göre dünya genelinde pilotluk ilk sırada yer alırken Türkiye’de en çok oyuncu olmanın hayali kuruluyor. 176 bin 180 arama ile 6. sırada kendine yer bulan oyunculuk Türkiye ve Avusturya gibi ülkelerde ilk sırada.