Gündem Dünyanın en ilginç şehri Pompei

Dünyanın en ilginç şehri Pompei

30.04.2018 - 10:26 | Son Güncellenme:

Pompei; Napoli yerleşkesine bağlı, İtalya’da yer alan bir şehirdir. Resmi dili İtalyancadır. Hristiyanlık, Müslümanlık ve Budistlik en yaygın görülen inançlar arasındadır. 25.671 bin nüfusa sahiptir. Pompei’nin telefon kodu 081’dir. Plaka kodu ise NA’dır.

Dünyanın en ilginç şehri Pompei

Pompei şehri içerisinde şehir içi yolculukları tren, otobüs ve taksi ile sağlayabilmek mümkündür. Antik kalıntıları ile ünlü olan Pompei şehrinin tarihi; arkeolojik araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Pompei şehrinin kuruluşu ve yerleşke tarihi milattan önce 5000 yıllarına kadar gitmektedir. Zamanında varlıklı insanların yaşadığı bu şehir eğlencenin odak noktası halindeydi. Ticaret ana uğraştı. Fuhuş ve kölelik yaygın şekilde yaşanmaktaydı. Nüfusun %40’ı kölelerden oluşuyordu. Bu köleler kendi aralarında dövüştürülüyor ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakılıyordu. Tarihinde birçok deprem yaşamış olan Pompei şehrinin yok oluşu milattan sonra 79 yılına uzanmaktadır. Büyük bir volkan olan Vezüv Yanardağı patlamış ve her türlü canlı helak olmuştur. Tüm canlılar taş kesilmiş, kalıntılarına ise 18. yüzyılda tesadüf eseri ulaşılmıştır. Taşlaşmış tüm kalıntıları İtalya Açık Hava Müzesi’nde görebilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Pompei’yi neden ziyaret etmeliyiz?

· Antik bir kent olması sebebiyle tarihi ve kültürel bir gezi yapılabilme fırsatı sunması

· Rönesansın başlangıç noktası olan İtalya’da yer aldığı için birçok eseri görme şansı

· Tarihi dokusu

· İtalyan mutfağı

· Moda akımlarının esinlendiği merkez olan İtalya’da yer alması

· Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınmış bir şehir olması

Pompei’de gezilecek yerler

Gladyatör Arenası, Pompei Antik Kent Alanı, Cimnazyum, Amfi Tiyatrolar, Stabian Hamamları, Via Stabiana, Vettii, Villa dei Misteri, Lupanare, Granai del Foro, Apollo Tapınağı, Nuovi Scavi, House of Menander, Forum, Via Abbondanza, Suburnan Baths, Basilica, Villa di Giulia Felice, Casa dell’Ara Massima, İtalya Açık Hava Müzesi.

Haberin Devamı

Pompei’de ne yenir ne içilir?

Pizza, fritta, mozerallalı pizza ve çörekler, calzone, minestrone, kuru et, makarna, lazanya, ravioli, carpaccio, balık, caponata, risotto, stomboli, pansotti, tiramisu, şam baba tatlısı, panna cotta, cannoli, bruschetta, foccacia, taralli, sfogliatella gibi tipik İtalyan yemek ve tatlılarıdır.