Gündem Düşen uçaktaki Türk, İzmirli mühendis çıktı

Düşen uçaktaki Türk, İzmirli mühendis çıktı

15.09.2008 - 13:12 | Son Güncellenme:

.

Düşen uçaktaki Türk, İzmirli mühendis çıktı

RUSYA'da, Moskova-Perm seferini yaparken Urallar'a düşen uçağın Türk yolcusu Levent Nuri Koçak'ın İzmirli mühendis olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı


Moskova-Perm seferini yaparken havada infilak ettikten sonra düşen Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait Boing 737-500 tipi uçaktaki ölen 88 kişi arasında bulunan Türk yolcu 54 yaşındaki Leven Nuri Koçak'ın İzmirli inşaat mühendisi olduğu anlaşıldı. Evi İzmir'de olan Koçak'ın 10 yıldan bu yana Rusya'da çalıştığı, üç yıldan bu yana da bir Türk inşaat firmasının toplu konut projesinin sorumluluğunu yürüttüğü bildirildi.

DÜŞEN UÇAĞI KAÇIRMAKTAN KORKMUŞ

RUSYA'da Moskova - Perm seferini yaparken Ural Dağları'nda düşen yolcu uçağındaki tek Türk yolcu 54 yaşındaki Levent Nuri Koçak'ın, Ant Yapı firmasının Perm kentindeki lüks toplu konut sitesi projesinin müdürlüğünü yaptığı belirlendi. İzmir'deki ailesinin yanında tatilini geçirip oğlunun üniversite kaydını yaptıran Koçak'ın, düşen uçağın kalkış saatini kaçırma korkusuyla firmanın Moskova'daki şantiyesinde görevli arkadaşlarının yanında kısa süre kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Rus Havayolları Aeroflot'un Moskova- Perm seferini yapan Boeing 737 tipi uçağı, havada yanmaya başladıktan sonra Ural Dağları'na düştü. Uçakta aralarında Türk vatandaşı Levent Nuri Koçak ve Rusya'nın Çeçenistan'daki Komutanı emekli General Gennadiy Troşev'in de aralarında bulunduğu 88 yolcu öldü. Kazada ölenlerden inşaat mühendisi Levent Nuri Koçak'ın, Ant Yapı Firması'nın Perm şehrinde yapılan lüks toplu konut inşaatının proje müdürü olarak görnev yaptığı anlaşıldı.

Babasının diplomatik görevleri nedeniyle bulunduğu ABD'de dünyaya geldikten sonra ilk ve orta eğitimini bu ülkede yapan Levent Nuri Koçak'ın daha sonra Türkiye'deki eğitimin ardından inşaat mühendisi olduğu kaydedildi. Mesai arkadaşları, daha önce de Libya ve Türkmenistan'da görev yapan Koçak'ın, Rusya'da ise 10 yıldan bu yana çalıştığı öğrenildi. Koçak'ın üç yıldan bu yana Perm kentindeki projenin müdürlüğünü yaptığı bildirildi.

AİLESİYLE TATİL YAPMIŞ

Rusya'daki yoğun işlerinin arasında izin alan Levent Nuri Koçak'ın, İzmir'de oturan eşi Aygen Koçak, oğulları Baran ve Berkin Koçak'la Çeşme ilçesinde tatil yapıp, Yaşar Üniversitesi'ni kazanan oğlu Berkin'in kaydını yaptırdığı ifade edildi. Koçak'ın iznini bitirdikten sonra şirketin Moskova'daki şantiyesine gittiği, buradan da Perm kentine geçmek için bineceği uçağın kalkış saatini kaçıracağı korkusuyla arkadaşlarının yanında kısa süre kalıp ayrıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Leven Nuri Koçak'ın acı haberini Çeşme'deki yazlıklarında öğrenen ailesi büyük şok yaşadı. Ailenin yakınları, televizyonlardan öğrendikleri haberin ardından villaya akın etti. Koçak'ın yakınları, basın mensuplarının görüşme taleplerini ise kabul etmedi.

MESAİ ARKADAŞLARI İNTERNET SİTESİNE KONUŞTU

Uçak kazasında yaşamını yitiren Levent Nuri Koçak'ın mesai arkadaşları da, Rusya'da yayın Türkçe internet sitesi Turkrus.com'a açıklama yaptı. Arkadaşları “Türkiye'ye tatile gitmişti. Eşi ve iki oğluyla tatil yapmıştı. Ailesi Türkiye'de kalıyordu. Kendisi Türkiye'den yeni dönmüştü ve Moskova'dan Perm şehrine işbaşı yapmak için gidiyordu. Acımız büyük. Şu an yakınlarını bekliyoruz. Kendisi tüm mesai arkadaşlarının büyük sevgi ve saygı duyduğu, çok değerli bir insandı. Herkesin başı sağolsun” dedi.

Yazarlar