Gündem Düşünce ve eserleriyle daima kılavuz olacak

Düşünce ve eserleriyle daima kılavuz olacak

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Düşünce ve eserleriyle daima kılavuz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Millî Mücadele’nin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: TBMM’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun.

CHP lideri Özgür Özel: Aramızdan ayrılışının 85’inci yılında Atamızın iki büyük eserine, altı oka ve devrimlerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk ve ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, minnetle anıyorum.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Milli Mücadele’nin lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yıl dönümünde saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Her 10 Kasım sabahı, saat 9’u 5 geçeyi gösterdiği vakit yüreğimizi yakan o derin hüzün, o büyük vefa ve sonsuz özlemle; bugün de Anıtkabir’deydik. Büyük Türk milletinin gönlündeki sarsılmaz yeriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Bugünkü büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerini atan Atatürk’ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolundaki hayalleri ve hedefleri, bütün faaliyetlerimizde yolumuzu aydınlatmakta, azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelelerde en büyük motivasyon kaynağımız olmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Gazi’yi ebediyete uğurladığımız günün 85. yıl dönümünde hepimize düşen en büyük görev, ‘En büyük eserim!’ dediği cumhuriyetimizi nice yüzyıllar yaşatmak ve geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı hâline getirmektir. İçinde bulunduğumuz bu günlerde 100. yaşını iftiharla kutladığımız Cumhuriyet’imizi genç nesillere, genç nesilleri öğretmenlerimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri ve eserleriyle evlatlarımıza daima kılavuz olacak ve ülkemiz için atacakları her adımda öncü ve önder vasıflarını daima muhafaza edecektir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İstiklal mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz.

Haberin Devamı

En imkansız denen şartlarda milletimizin varolma mücadelesine önderlik etti. Tüm dünyaya bağımsızlığımızın karakterimiz olduğunu gösterdi

Diyanet İşleri Başkanlığı: Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında saygı ve minnetle yad ediyoruz. Büyük fedakarlıklarla bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve değerlerimizi güçlendirerek geleceğe taşımayı, kahraman ecdadımıza ve şanlı tarihimize karşı vefa borcu olarak görüyoruz.

Yerlikaya’nın ‘10 Kasımlar’ videosu büyük beğeni topladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Atatürk’ü, hayattayken 10 Kasım günlerini nasıl geçirdiğini anlatan video ile andı. Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. O’nun hayatındaki diğer 10 Kasım’lar? Neredeydi, ne yapıyordu?” notuyla, Atatürk’ün 1911, 1912, 1915, 1916, 1918, 1936 yıllarının 10 Kasımlarını nasıl geçirdiğini anlatan video paylaştı. Videoda Atatürk’ün 10 Kasım 1911’de İskenderiye’den Trablusgarp’a giderken yolda hastalandığı ve hastanede tedavi gördüğü belirtildi. 10 Kasım 1912’de Balkan Savaşlarına katılmak için Mısır’a geçtiği, 10 Kasım 1915’te Çanakkale Savaşı’nda olduğu, 10 Kasım 1916’da Duhan’da Doğu Cephesi’nde bulunduğu belirtildi. 10 Kasım 1918’de Adana’dan İstanbul’a geçtiği ve Boğaz’da demirli düşman gemilerine bakıp, ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünü söylediği belirtildi. Yerlikaya’nın paylaştığı, video sosyal medyada büyük beğeni topladı.