GündemDüzce'de sarı kodlu alarm! Vali yeni kararı duyurdu

Düzce'de sarı kodlu alarm! Vali yeni kararı duyurdu

19.06.2023 - 22:21 | Son Güncellenme:

Düzce Valisi Cevdet Atay, Meteoroloji’nin yaptığı sağanak yağış uyarası sonrası ilgili kurum müdürleriyle yaşanabilecek risklere karşı toplantı yaptı. Vali Atay, vatandaşlara da “Uyarıları dikkate alın” çağrısı yaptı.

Düzcede sarı kodlu alarm Vali yeni kararı duyurdu

Meteoroloji tarafından Düzce için 19 Haziran 2023 saat 22.00 ile 20 Haziran 2023 23.59 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiği sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yaptı. Bunun üzerine Vali Cevdet Atay başkanlığında olabilecek risklere karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Vali Atay, vatandaşlara da “Saygıdeğer hemşehrilerim, lütfen uyarıları dikkate alalım” çağrısı yaptı.

Dere yataklarına yakın evi olanlar tahliye edilecek

Düzce Valisi Cevdet Atay, Meteoroloji'nin Düzce için turuncu kod uyarısı vermesi üzerine dere yataklarına yakın evi olanların kaldıkları yerde ulaşımda sıkıntı yaşayanların tahliye edilmesi ve sosyal tesislerde misafir edilmesi talimatı verdi.

Vali Cevdet Atay, Meteoroloji'nin Düzce için sağanak yağış uyarısı vermesi üzerine gerekli tüm tedbirleri aldırıyor. Cevdet Atay başkanlığında olabilecek risklere karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü koordinasyon toplantısı sonrasında dere yataklarına yakın evi olanlar kaldıkları yerde ulaşımda sıkıntı yaşayabileceklerin tahliye edilmesine yağış tehlikesi geçene kadar da tedbiren vatandaşların sosyal tesislerde misafir edileceğini söyledi.