Gündem E-bordro ile devlet personeline internetten maaş dökümü hizmeti!

E-bordro ile devlet personeline internetten maaş dökümü hizmeti!

13.10.2016 - 08:55 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’ndan devlet personeline e-bordro hizmeti ile internette maaş bordrosu inceleme fırsatı geldi. Kamu çalışanları memur maaşı bordrolarını internetten e-bordro ekranından görebiliyor. Üstelik e-Devlet sisteminden de kullanılabilen e-bordro uygulamasından geçmiş veya güncel maaş bordroları görülebiliyor.

E-bordro ile devlet personeline internetten maaş dökümü hizmeti

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması sayesinde vatandaşların maaş bordrosu bilgisini internet kolaylığında alabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Böylelikle kamu personellerinin yaşamlarının her alanında oldukça önemli bir evrak olan maaş bordrosunu hem doğayı koruyarak hem de daha modern standartlarda kamu personellerine ulaştırabilmek mümkün oluyor. Özel sektörde çalışan SSK sigortalısı tarafından kullanılamayan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu personellerinin en güncel aya ait olan memur maaşlarının düzenlenen güncel bordrosunu görüntüleyebilme imkanı bulunuyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların son derece pratik bir şekilde kullanabilmekte oldukları bu maaş bordrosu görüntüleme uygulaması Maliye Bakanlığı tarafından henüz yeni hizmete sokulmuş olmasına karşın oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan dijital kamu hizmet uygulamalarından birisi olan e-bordro uygulaması doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılmış olan resmi bir dijital hizmet uygulamasıdır. İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden sadece kamu maaş bordroları görüntülenebiliyor.

Günün her saatinde internet erişimi olan her noktadan yaşamın pek çok alanında gereksinim duyulabilen maaş bordrosunu yıl ve ay bilgisini seçerek öğrenebilme şansı bulunuyor. Ancak kamu personellerinin internet üzerinde yer alan e-bordro uygulamasını kullanabilmeleri için kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanması gereğince öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama yapmaları gerekiyor. Kamu personellerinin sanal platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’ ve ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ gibi 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Türkiye’de devlet kurumları vatandaşa her zaman daha aktif ve daha hızlı bir şekilde hizmet sunabilmek için modern yüzyıl imkanı olan internet hizmetlerine fazlasıyla ağırlık vermeye başladı. Son yıllarda devlet kurumları tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan dijital hizmet uygulamalarını kullanarak, kamu işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansını yakalayan vatandaş da internet üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulamalarına her geçen gün daha yoğun şekilde ilgi göstermeye başladı. Bu neden ile de Maliye Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde yer alan e-bordro isimli uygulaması sadece kamu personelleri tarafından kullanılabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden sadece güncel aya ait olan maaş bordrosu değil. Aynı zamanda da geçmiş yıl veya aylara ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilmek mümkündür. Bu şekilde kamu personellerinin hangi yıl ve aya ait görmek istediği maaş bordrosunu internet üzerinden Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinde sadece görmek istediği maaş bordrosunu ay ve yıl gibi dönem bilgilerini girmesi gerekiyor.