Gündem E-Devlet Giriş Portalı ve edevlet Şifre Alma İşlemleri

E-Devlet Giriş Portalı ve edevlet Şifre Alma İşlemleri

09.06.2015 - 14:46 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak pek çok kamu işlemini kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi ve E-Devlet şifresi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Giriş Portalı ve edevlet Şifre Alma İşlemleri

Kamu kurumlarının yeni nesil online hizmet uygulamaları ile birlikte artık kamu işlemlerinde internet kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilen vatandaş, sanal platformun en geniş kamu hizmet ağı olan e-Devlet sistemini oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Vatandaşın dijital dünyanın sunduğu fırsatlardan yararlanarak, kamu kurumları ile olan işlemlerini modern çağ standartlarında gerçekleştirebilmesini sağlamak amacı ile kurulan sanal devlet portalı, son yıllarda vatandaşın internette en çok kullandıkları online kamu hizmetlerinin başında geliyor. 2008 yılında aktif olarak vatandaşın hizmetine sunulan bu sanal devlet platformu bünyesinde, dijital platform üzerinde online hizmet uygulamaları ile vatandaşa son derece etkin bir hizmet sunmakta olan kamu kurumları ve bu kurumlara ait olan tüm online güvenlik hizmetleri yer alıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Son derece geniş bir kapsamda online kamu hizmetleri sunmakta olan sanal devlet portalı vatandaşın kamu işlemlerini daha hızlı ve daha modern bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bu sanal devlet portalı vatandaşın internette kamu işlemlerini daha güvenli ve daha hızlı şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüzün en büyük, en güvenli ve en hızlı online kamu hizmeti olarak öne çıkıyor. Günümüzde internet üzerinde kamu kurumlarının tüm online hizmetlerinde herhangi bir güvenlik açığı olmadan, gönül rahatlığı ile vatandaşın kamu işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan bu sanal devlet portalı e-Devlet sistemi yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ile giriş yapılmasıyla tüm hizmetlerinden faydalanılmasına olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet portalı vatandaşın güvenli bir şekilde kamu hizmetlerinden yararlanabilmesi için sisteme giriş ekranında vatandaşa 4 farklı güvenlikli giriş yöntemi sunuyor. Özellikle de vatandaşın kimlik bilgilerinin ve kamu kurumlarıyla işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için bu yüksek güvenlikli kamu işlemlerini en aktif şekilde kullanıyor. Kamu kurumlarının dijital platformda yer alan online hizmetlerini sanal devlet platformunda kullanabilmek için vatandaşın ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar genel olarak PTT şubelerinden kimlik ibrazı ile son derece cüzi bir miktara satın alabildikleri e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini tercih ediyor. Bu sayede e-Devlet sisteminin tüm online hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her alandan faydalanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Vatandaşın modern yaşamda en önemli ve en değerli zamanlarını kurum binalarında sıra bekleyerek ve evrak işlemleri ile boğuşarak kaybetmemelerini sağlayan tüm bu kamu kurumlarının online hizmetleri tek bir çatı altında sanal bir devlet portalı bünyesinde vatandaşa önemli fırsatlar ve kolaylıklar getirmeye devam ederken, her geçen gün hizmet kapsamı da daha geniş alanlara ulaşıyor. Günümüzde vatandaşların internet teknolojilerinin avantajlarından ve kolaylıklarından en etkin şekilde yararlanabilmelerine imkan vererek, insanların yaşamlarının her alanında oldukça önemli bir yere sahip oluyor. Dijital dünyada tüm kamu kurumu online hizmetlerini içerisinde bulunduran güvenli ve pratik kullanıma sahip bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşlar pek çok devlet kurumu ile olan işlemlerini 7 gün 24 saat güvenle, internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilme imkanına sahip olabiliyor. 2008 yılında hizmete giren e-Devlet sistemi Başbakanlık tarafından verilen yetki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı

Vatandaşın güvenli bir şekilde devlet hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlayan bu sanal devlet portalı içerisinde dijital platformu en aktif şekilde kullanan tüm kamu kurumları yer alıyor. Vatandaşın modern dünya standartlarında kamu hizmetleri alabilmesine yardımcı olan e-Devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu sanal devlet portalı ile vatandaşın artık resmi belge alımlarında da önemli avantajlar sunuluyor. Özellikle de bazı kamu kurumlarına ait olan belgelerin alımlarında bu sanal devlet portalı kullanılabilirken aynı zamanda da vatandaşın bu evraklarında resmi geçerliliğin bulunması sayesinde daha pratik bir şekilde evrak alımları da gerçekleştirilebiliyor.