Gündem E-Devlet Giriş ve eDevlet Şifre Alma

E-Devlet Giriş ve eDevlet Şifre Alma

26.05.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

E-Devlet hizmetleri sayesinde pek çok kamu işlemimizi kolayca yapabilmekteyiz. E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet hizmetlerine nasıl giriş yapılır tüm sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

E-Devlet Giriş ve eDevlet Şifre Alma

Kamu kurumları gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanılırken, vatandaşın bu kamu kurumların online hizmetlerinden en güvenli şekilde yararlanabilmelerine yardımcı olacak sanal bir devlet sistemi olarak e-Devlet portalı vatandaşa internette güvenli hizmet sunuyor. Özellikle de kamu kurumlarının dijital teknolojiyi aktif şekilde kullanıyor olması sayesinde vatandaşın modern dünya standartlarından yararlanarak çok daha pratik bir şekilde kamu işlemlerini yapabilmeleri sağlanabiliyor. Bu durumda günümüz modern çağında internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde aktif rol üstlenmesine ve Türkiye’de kamu hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarına ulaştırılması sağlanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu sanal devlet portalı, dijital dünyadaki tüm kamu kurum ve hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiriyor. Özellikle de vatandaşın internetin büyük dünyasında daha pratik bir şekilde kamu kurumlarının online hizmetlerine bir arada ulaşabilmesine ve tamamen yüksek güvenlik standartlarında, kamu kurumları ile olan işlemlerini yapabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital teknolojinin sağladığı yeni nesil imkanlar ile birlikte internetin yaşamın her alanında kendisine yer buluyor olması vatandaşa bu alanda önemli kolaylıklar sağlıyor. Vatandaş artık dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, Türkiye’de internet teknolojisini kamu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının uygulamalarından yararlanarak kamu işlemlerini internet kolaylığında yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan güvenlik eksikliklerinden tamamen uzak bir şekilde yüksek güvenlikte ve tamamen vatandaşın kolay ve hızlı işlem yapabilmesine odaklı bir sanal devlet portalı olarak hizmet veriyor. Özellikle de sanal devlet portalı içerisinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşın kesinlikle sisteme giriş yapmaları gerektiğinden daha güvenli şekilde işlemler yapılabiliyor. Vatandaşların dijital platform üzerinde kamu kurumları ile olan işlemlerini çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmelerine yardımcı olan güvenli bir sanal devlet kapısı olarak hizmet veriyor. Dijital platform üzerinde 2008 yılında Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hizmete açılan bu sanal devlet kapısı sistemi içerisinde tüm kamu kurum ve online hizmetlerini bulabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde yapılabilecek pek çok kamu işlemi bulunuyor. Özellikle de Adalet Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi vatandaşların günümüz Türkiye’sinde en çok işlem yapmakta olduğu kamu kurumlarının vatandaşa sunduğu online hizmetlerini sistem içerisinde kullanabilme imkanı bulunuyor. Böylelikle de gelişen teknoloji ile birlikte internete erişim sağlanabilen her yerden bu gibi kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerin daha pratik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi sağlanabiliyor. Üstelik e-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm işlemlerin yasal bir geçerliliğin bulunuyor olması hafta sonu ve mesai bitimi gibi sorunlar olmadan işlemlerin günün her saatinde rahatlıkla gerçekleştirilebilmesi olanağına sahip olunmasına yardımcı oluyor. E-Devlet sistemi içerisinde vatandaşların gerçekleştirecekleri tüm işlemler ve alınan bilgilerin yasal bir geçerliliğe sahip olması nedeni ile yüksek güvenlik gerektiriyor. Bunun dışında da vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli resmi bilgilerinin bulunuyor olması nedeni ile yüksek bir güvenliğin gerekliliği kat ve kat artıyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile de günümüzde sanal devlet kapısı sistemine giriş işlemleri sırasında vatandaşların 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanmaları gerekiyor. Sistem içerisinde sunulan kamu kurumlarının online hizmetlerinden yararlanabilmek için vatandaşların ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, tüm kamu kurum ve hizmetlerinden yararlanabilme imkanı bulunuyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde dijital platform üzerinde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. E-Devlet portalı üzerinde bu gibi yüksek güvenlik standartlarının bulunuyor olması vatandaşın kamu işlemlerinde internet kolaylığını kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayarak yapabilmelerine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu sebep ile de son dönemlerde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir sanal devlet portalı olarak öne çıkıyor. E-Devlet sisteminde vatandaşın yaşamında doğrudan etkiler sağlayacak ve önemli avantajlar sağlayacak oldukça zengin bir hizmet çeşitliliği bulunuyor. Üstelik internetin her geçen gün yaygınlaşması sanal devlet portalı üzerinde yer alan hizmetlerin ve kamu kurumlarının daha geniş bir hizmet alanına ulaşması sağlanıyor.