Gündem E-Devlet giriş yapmak istiyorum ancak şifremi unuttum ne yapacağım?

E-Devlet giriş yapmak istiyorum ancak şifremi unuttum ne yapacağım?

02.02.2016 - 22:07 | Son Güncellenme:

E-Devlet girişinizi şifreniz olmadan gerçekleştirmek için diğer giriş seçeneklerine sahip olmanız gerekiyor ya da tekrar E-Devlet şifresi almalısınız. Tüm bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet giriş yapmak istiyorum ancak şifremi unuttum ne yapacağım

Çalışan vatandaş sayısı her geçen gün artarak çoğalmaktadır. Böylece vatandaşların en ufak ödeme işlemlerini bile yapabilmeleri için ayırmaları gereken zaman dilimi kısalır. Her zaman her ay düzenli olarak yatırmaları gereken ücretler ve ödemeleri olmaktadır. Bunların yanında yapmaları gereken işlemler derken vatandaşları büyük bir çoğunluğu zorluk çeker. Çünkü ne zaman herhangi bir ödeme yapmamız gerekse bizler tempolu yaşamımızda ne yazık ki zar zor zaman bulabiliriz. Ülkemizde gerçekleştirilen bu olağanüstü teknolojik gelişmeler ile bizler yaşamımızı kolaylaştırırız. Son dönemlerde zaten biz vatandaşlar olarak çoğu alanda teknolojinin faydalarını görmekteyiz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aklınıza gelebilecek olan her türlü alanda kullanıma açık olan bu teknolojik gelişmeler ilk olarak bizlerin yaşamını her alanda kolaylaştırmıştır. Vatandaşlar olarak bizler oradan oraya sürünerek gittiğimiz saatlerce işlem yapmak için kurumlarda kalabalıkta çile çektiğimiz günler artık geride kaldı. Çünkü ülkemiz teknolojik gelişmelere oldukça açık bir millettir. Her konuda ki gelişmeyi de evlerimize taşımayı başarmış durumdadır. Bizlerin yapması gereken tek şey ise bu teknolojik gelişmeleri elimizden geldiğince kullanmaktır. Devletimiz biz vatandaşların kamusal alandaki işlemlerini ne kadar güçlükle yaptığının farkındadır. Aynı zaman da vatandaşların bu teknolojik gelişmeleri ne kadar yakından takip ettiğinin de farkındadır. Dışarı çıktığımızda fark edecek olduğumuz ilk şey herkesin elinde bulunan bir akıllı cep telefonudur. Sonrasında ise her ailenin her bireyin evinde bulunan bilgisayarlar, laptoplar, tabletlerdir. İnternete erişim sağladığımız her türlü alanda bizler işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Devletimizde biz vatandaşların bu ilerlemeye ne kadar eğilimimizin olduğunun farkındadır. Bu doğrultuda vatandaşlar olarak bizler devletin sunduğu bu imkânlardan yararlanmak isteriz. En basitinden bir kamu işlemimizi de bizler kolay bir şekilde halletmek isteriz. Saatlerimizi alan işlemler yerine dakikalarımızı alan işlemi mantıksal olarak tercih ederiz.

Haberin Devamı

Yukarıda ki yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi bizler bu işlemlerimizi yapabilmek için bazı ufak tefek işlemlerimizi tek bir çatı altında toplanmıştır. Her vatandaşın kolaylıkla kullanabileceği bir hizmet olan bu e-Devlet sistemi yedi gün yirmi dört saat hizmet verebilmektedir. Mükemmel nitelikteki bu sistem ile artık çok kısa bir zaman dilimi içinde sayısız kamu işinizi gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca dilediğiniz konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi de olabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2008 yılında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına vermiş olduğu yetki ile bu sistemi günümüzde devreye sokmuştur. E-Devlet sistemi hizmete girdikten sonra biz vatandaşlar olarak çoğu kamu alanında ki işlemimizi bu şekilde gerçekleştirebiliriz. Üstelik bu sistemden yararlanmak bir hayli kolaydır. Çünkü sizlerden özellikle istenecek bir şey olmadığı için rahatlıkla e-Devlet sisteminden yararlanabilir, işlemlerinizi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Böylesine kolay ve de pratik bir uygulamayı yediden yetmişe herkes kullanabilir. Bu yıl bir ilke imza atılarak lisans eğitimini kazanan üniversite öğrencisi adayları fakültelere kayıtlarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebildiler.

Haberin Devamı

Eskiden zor ve zahmetli gibi görünen üniversite kayıtları bu şekilde kolaylık buldu. İnternetin kullanım alanı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış her alanda her yerde her kurumda yaygındır. İnterneti kullanarak dilediğimiz konu hakkında bilgi edinebilir istediğimiz zaman da işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğitim, sağlık, sosyal açıdan pek çok işlemimizi yapabildiğimiz bu e-Devlet sistemi bizlerin her zaman yanında ve işlemlerimizi daima kolaylaştırmamızı sağlar. Bu sistem içerisinde hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler olarak başlıklar altında toplanmıştır. Devletimize bağlı olan pek çok bakanlık buradan vatandaşlara hizmet vermektedir. E-Hizmetler bölümünde yer alan hizmetlerden saniyeler içerisinde sizler yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sizler ne ile ilgili işlem yapacaksınız bu alana giriş yaparak hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı dâhil olmak üzere devlet adına çalışan pek çok bakanlık ve kurum bu alanda hizmet vermektedir. İlgili alana giriş yaptıktan hemen sonra işlem yapmak istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlerin bu sisteme giriş yapabilmeleri için ise öncelikle sisteme giriş için bir şifre edinmeleri gerekir. Bu şifreyi ise sizler en yakınlarınızda bulunan bir postaneden temin edebilirsiniz. Hemen en yakın bir PTT şubesine giderek nüfus cüzdanınız ile 2 TL olan işlem ücretini vererek sizler bu şifreyi alabilirsiniz. Ardından da internete erişim sağlayabildiğiniz her alanda sisteme girerek sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İster gecenin bir yarısı isterseniz de öğlenin bir vakti her zaman işleminizi yapabilirsiniz.