Gündem E-devlet kapısını vatandaşlar aktif şekilde kullanabiliyor!

E-devlet kapısını vatandaşlar aktif şekilde kullanabiliyor!

06.10.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi sayesinde artık vatandaşlar kurum önlerinde harcadığı gereksiz zaman kaybını başka işlerine ayırarak değerlendirebilirler. E-devlet üzerinden anlaşmalı kurumların verdiği hizmetlerden online olarak yararlanabilir e-devlet üzerinden işlemlerinizi giriş şifreniz ve T.C kimlik numarası ile gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet kapısını vatandaşlar aktif şekilde kullanabiliyor

Son zamanlarda sıkça hayatımızda kullandığımız teknolojinin nimetlerinin en büyüklerinden olan internete artık hemen hemen her yerden ulaşmak mümkün. İnternet üzerine taşınan işlemlerimizde de bu önemli iletişim kaynağını kullanabiliyoruz. Resmi bir kuruma gittiğinizde karşılaştığınız birçok olumsuz faktörlerden dolayı hem zaman kaybı yaşamaktasınız hem de gereksiz efor sarf ederek yorgun düşmektesinizdir. Gittiğinizde kurumlarda mesai saatleri dışında değil işleminizi gerçekleştirmek muhatap olabileceğiniz bir yetkili bile bulamazsınız. Bundan dolayı acil olan resmi işlemler için resmi mesai saatleri içerisinde o kurumda olmanız gerekmektedir. Bir de büyük şehirlerde yaşayan biri iseniz bu kurumlara ulaşım sağlamak hiçte kolay olmayacaktır.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öncelik ile bu kurumun adres bilgilerine ulaşmanız konum bilgilerine ulaşmanız gerekecektir. Bu bilgileri alırken de en pratik yol internet aracılığı ile öğrenmek olacaktır. Bu nedenden dolayı insanlar artık hizmet anlamında çok sık kullanmaya başladılar. Gün geçtikçe artan bu kullanım oranı ile beraber devlet bazı resmi kurumlar ile anlaşarak bu kurumların bizzat verdiği bazı hizmetleri online olarak siz değerli vatandaşlarına sunabilmek adına E-devlet kapısını oluşturmuştur. Bu sistem sayesinde birçok kuruma giderek başvuruda bulunduğunuz sonucunu alabilmek için bir hayli çaba sarf ettiğiniz tüm işlemleri artık tek çatı altında kolayca yapabilirsiniz.

IMEI Sorgulama’dan tutun da Ne zaman Emekli Olurum sorusuna alacağınız cevaba kadar birçok işlemi burada gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet sistemi sizlere günlük hayatta kolaylık sağlayıp yaşam kalitenizi artırarak daha refah bir düzeyde yaşamanızı amaçlamaktadır. Kullanım oranına bakacak olursak da bu amacını yerine getirmiş diyebiliriz. E-devlet sistemini kullanmak için öncelik ile e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet sistemini tüm vatandaşlar kullanabilmektedirler.

E-devlet şifresini almak için ise bulunduğunuz yerleşim yerine bağlı olan en yakın PTT şubelerine gidip e-devlet şifresi alma başvurusunda bulunun. Daha sonra yetkililer sizlere bir form vereceklerdir. Bu formu eksiksiz bir şekilde itina ile doldurun. Bu sizlerin işlemlerini gerçekleştirirken bilgilerinize hızlı bir şekilde erişip işleminizin kolaylığını sağlayacaktır. Daha sonrasında doldurmuş olduğunuz bu formu yetkililere teslim edin. Yetkililer sizlere formu teslim ettiğiniz gün içerisinde sizlere 2 tl karşılığında e-devlet şifrenizi vereceklerdir. Almış olduğunuz bu e-devlet şifresi ile beraber resmi e-devlet web sayfasını ziyaret etmeniz gerekecektir. Bu erişimi sağladıktan sonra karşınıza açılacak olan sayfada sağ üst köşede sisteme giriş butonuna tıklayın. Sonrasında açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresidir. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sistemin sizleri tanıyabilmesi adına kimliğimi sorgula butonuna tıklayın ve e-hizmetler başlığı altında gerçekleştirmek istediğiniz işleme en uygun başlığı seçerek e-devlet üzerinden işleminizi gerçekleştirin.

Yazarlar