Gündem E-devlet portalı nasıl kullanılıyor?

E-devlet portalı nasıl kullanılıyor?

13.08.2016 - 09:50 | Son Güncellenme:

E-devlet kapısı ile resmi işlemleri kısa sürede yapabilirsiniz. devlet sisteminden yararlanabilmek için E-devlet giriş şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

E-devlet portalı nasıl kullanılıyor

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok sektöre yeni bir soluk gelmiştir. Gelişen teknolojinin artık en çok kullanılan ülkeler arasında Türkiye ' de büyük bir role sahiptir. Bir çok alanda hatta hemen hemen her alanda gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanarak hizmete sunulmaya başlamıştır. Devlet kendisi de b teknolojiye kayıtsız kalmayarak hizmet alanında vatandaşlarına büyük bir avantaj sunuyor. Örneğin bir kurumda bir işiniz var ya da bir evrak almak istediniz. Bunun için öncelik ile gideceğiniz kurumun konum bilgilerine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız dilediğiniz kurum her zaman yakınınızda bulunmayabilir. Bu anlamda ulaşımda bazı sıkıntılar çekebilirsiniz. Daha sonra gideceğiniz kurumda oluşan uzun kuyruklarda hem zaman hem de efor sarf etmeniz olasılıklar arasındadır. Bu kuyruklarda beklerken daha size sıra gelmeden mesai saati bitmiş olabilir ve işleminizi gerçekleştirmeden tekrar dönmek zorunda da kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu ve bunun gibi sıkıntıları ortadan kaldırmak için siz değerli vatandaşlara e-devlet hizmeti sunuldu. Bu hizmet sayesinde artık hiç bir kuruma gitmeye gerek kalmadan internet bağlantısının olduğu her yerden akıllı cep telefonlarından ve bilgisayarlardan işlemlerinizi sadece bir kaç tıkla gerçekleştirmeniz sağlanmıştır. E-devlet sistemine giriş yapabilmeniz için öncelik ile bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Eğer e-devlet şifreniz var ise e-devlet resmi web sitesine giriş yapın ve daha sonra sistemin sizleri tanıyabilmesi adına T.C kimlik fotoğrafı ve e-devlet şifrenizi girin ve daha sonra imliğimi sorgula butonuna basın ve e-devlet sistemin sizleri tanıyabilmesine yardımcı olun. Eğer e-devlet şifreniz yok ise önce bir e-devlet şifresi edinmek durumundasınız. Bunun için sizlere yardımcı olacak kurum PTT şubeleridir. E-devlet şifresi almak üzere gittiğiniz PTT şubelerinde yetkililer sizlere bir form vereceklerdir. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız istediğiniz işlemlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi adına oldukça mühimdir. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzda emin olduktan sonra teslim edeceğiniz gün içerisinde e-devlet şifresine sahip olmanız mümkündür. Bir kere aldıktan sonra ömür boyu kullanacağınız bu e-devlet şifresi için ödemeniz gereken ücret 2 TL’dir. Bu ücret karşılığında e-devlet şifreniz ile dilediğiniz tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra sahip olduğunuz e-devlet şifresi ile beraber resmi e-devlet web sitesini ziyaret edin. Burada sizleri tanımlayabilmesi adına sistem bazı bilgiler isteyecektir. Bu ilgiler ise T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresidir. Kimliğinizin ön tarafında bulunan T.C kimlik numaranızı uygun boşluklara girin ve doğru olduğundan emin olun daha sonra e-devlet şifrenizi de gerekli olan boşluğa yazınız. Daha sonra kimliğimi sorgula butonuna basarak işlemlerinizi online olarak gerçekleştirmek üzere e-devlet sistemine girişinizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda işlemlerinizi gerçekleştirirken ilgili kurumun resmi mesai saatlerini göz önünde bulundurmanıza gerek yoktur tüm işlemlerinizi 7/24 gerçekleştirebilirsiniz