Gündem E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi işlemleri..

E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi işlemleri..

11.02.2016 - 23:59 | Son Güncellenme:

E-Devlet giriş sayfasına ulaşmak için E-Devlet giriş seçeneklerinden herhangi birine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresinin nasıl alınacağına ve giriş sayfasına nasıl ulaşacağına haberimizden erişim sağlayabilirsiniz.

E-Devlet şifresi nasıl alınır E-Devlet şifresi işlemleri..

E-Devlet sistemi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin devletin sunduğu imkanlara internet üzerinden erişebildiğimiz bir internet platformudur. İnternetin gelişmesi ile birlikte vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. E-Devlet sisteminin kurulma amacı da vatandaşların E-Devlet sistemine giriş yaparak işlemlerini buradan gerçekleştirmesidir. Ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulamaları bu sistem altında yer almaktadır. Yani vatandaşlar internet uygulamalarına ayrı ayrı giriş yapmak yerine tek bir sisteme giriş yaparak bütün internet uygulamalarına ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sistemin kuruluş amaçlarından birisi de devlet dairelerinde olan işlemlerinizi artık sıra beklemenize gerek kalmadan evinizden internet üzerinden gerçekleştirmeniz sağlamak. Yani E-Devlet sisteminin getirmiş olduğu birçok rahatlık vardır. Bu sistem hizmete girdikten sonra devlet ve vatandaş arasındaki ilişki de artmıştır. Vatandaşlar işlemlerini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebildiği için E-Devlet sistemine alışmıştır ve işlemlerini sürekli buradan gerçekleştirmektedir. E-Devlet sisteminde Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve bütün bakanlıkların internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu sistem ile bu bakanlıklar hakkında bilgi alabilirsiniz ve bazı işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığından Milli Eğitimin yaptığı sınav tarihlerini sınav sonuçlarını, Sağlık Bakanlığından aile hekim bilgisi sorgulama, Adalet Bakanlığından adli sicil kaydı sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi 3 ana başlık altında kurulmuştur. Vatandaş, devlet ve iş başlıkları altında 3 ana başlık vardır. Vatandaş olarak E-Devlet sisteminde yapabileceğiniz bir çok işlem vardır. Eğitim, iş, kariyer, sağlık, kültür ve sanat, spor, trafik, yasal işlemler gibi bir çok işlemi vatandaşlar E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Devlet olarak da E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilen işlemlerde vardır. Tarihimiz, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurumsal işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. İş başlığı altında da işletmelerin büyümesi ve gelişmesi, kuruluş, fesih, iç ve dış ticaret gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet ana sayfasına giriş yaptığınızda sizi 3 ana bölüm karşılamaktadır. E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler bölümlerinden hangisinden işlem yapmak istiyorsanız o bölüme giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistemde bir çok hizmet bulunduğu için hizmetler bu şekilde bölümlere ayrılmıştır. İşlem yapmak istediğiniz hizmetin bulunduğu bölüme giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kamu kurumları bölümünde ülkemizde bulunan bakanlıkların internet uygulamaları yer almaktadır. Bu bakanlıkların internet uygulamalarına giriş yaparak bazı bilgiler edinebildiğiniz gibi işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Belediyeler bölümünde ise E-Devlet sisteminde yer alan belediyelerin internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu internet uygulamalarından işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır, Vatandaşlar bu bölüme giriş yaparak bütün bu hizmetlere ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. E-Hizmetler bölümünde bir çok internet uygulaması bulunduğu için aradığınız internet hizmetini bulmakta biraz zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden sol tarafta bulunan harflerden işlem yapmak istediğiniz kurumun baş harfini seçtiğiniz zaman o harf ile başlayan kurumlar karşınıza gelecektir. Bu şekilde işlem yapmak istediğiniz kurumu daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu saydığımız işlemleri gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yaparak bu saydığımız işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasına ulaştığınızda karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi ve en çok kullanılanı E-Devlet şifresi ile giriş yoludur. Bu giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifreniz yok ise şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranız ile beraber girerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi de mobil imza ile giriş yoludur. Bu giriş yolu ile sisteme giriş yapabilmek için cep telefonunuza ve hattınıza kayıtlı bir mobil imzanızın bulunması gereklidir. Giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra GSM operatörünüzü de seçerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sistemine elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı giriş yolları ile de girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.