Gündem E-devlet sistemi ile devlet kurumlarına ait işlemler online!

E-devlet sistemi ile devlet kurumlarına ait işlemler online!

04.06.2016 - 10:09 | Son Güncellenme:

İnternette e-Devlet dönemi 2006’dan bu yana devam ediyor. Vatandaşın vatandaşlık bilgilerinin yer aldığı ve kamu işlemleri yapabildiği e-Devlet sisteminde sadece dakikalar içerisinde işlem gerçekleştirilebiliyor. Üstelik internette bulunan e-Devlet sisteminde yapılan her işlemin yasal geçerliliği bulunuyor.

E-devlet sistemi ile  devlet kurumlarına ait işlemler online

Türkiye’de internette kamu hizmet dönemi 2006 yılından bu yana aktif şekilde uygulanıyor. Bunun sağlanmasının en önemli parçalarından birisi olan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi, günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşın en çok kullandığı kamu hizmet uygulamalarının başında kendisine yer buluyor. Bu yüzden de günümüzde 18 yaşını geçen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının üyelik alabildiği e-Devlet portalı sisteminde dijital kamu hizmet uygulamaları kullanılarak yoğun şekilde kamu işlemleri sanal portal üzerinde gerçekleştiriliyor. Teknolojik yenilikler yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor. Özellikle de günlük yaşantı içerisinde insanların sadece dakikalar içerisinde pek çok alandaki işlemini gerçekleştirebiliyor olması vatandaşın internet teknolojisini ve dolayısı ile de dijital hizmetleri son derece aktif bir şekilde kullanmasına yol açıyor. Günümüz modern internet altyapısının insanların yaşamlarında üstlenmiş olduğu bu denli önemli rol gereğince kamu kurumları tarafından da internet teknolojileri son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de internet üzerinde hizmet veren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaşın internet işlem kolaylıklarından ve avantajlarından kamu işlemlerinde de önemli ölçüde yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’deki kamu hizmetlerinin çağdaş ve modern koşullara ulaştırılabilmesi hususunda son derece önemli bir rol üstlenen sanal devlet portalı e-Devlet sistemi ile birlikte tüm kamu kurumlarında vatandaşların karşı karşıya kaldıkları sorunların ve aksaklıkların önemli ölçüde engellenebilmesi sağlanabiliyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin sunduğu ve insanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinen yeni nesil akıllı teknolojiler ile yaşamın her alanında ulaşılan internete, nerede olunursa olunsun kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması internetin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de son derece aktif bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Günümüz modern Türkiye’sinde internetin bu denli aktif bir şekilde yaşamın her alanında kullanılıyor olması dolayısı ile kamu kurumları tarafından son birkaç yıl içerisinde internetin son derece aktif bir şekilde kullanılarak vatandaşa dijital kamu hizmetleri ile birlikte hizmet ulaştırılması sağlanıyor. Özellikle de internet üzerinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemi ile birlikte tek bir çatı altında bir araya toplanan online kamu hizmetleri sayesinde sadece dakikalar içerisinde tüm kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

2006 yılından bu yana Başbakanlık adına Bakanlar Kurulu kararı gereğince yönetim ve gelişimi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen sanal devlet portalı e-Devlet sistemi sayesinde dünyanın neresinde olunursa olunsun mahkeme bilgileri öğrenilebiliyor, güncel sigorta dökümleri alınabiliyor veya IMEI kaydı sorgulaması gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemi, kamu hizmetlerinin yürürlüğünde ve işleyişinde son derece önemli bir rol üstleniyor. Bu yüzden de vatandaşlar tarafından her türlü kamu işleminde internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi yoğun olarak kullanılıyor.

Yazarlar