Gündem E-Devlet Sistemine Giriş Ve Üniversite E-Kayıt Uygulaması

E-Devlet Sistemine Giriş Ve Üniversite E-Kayıt Uygulaması

01.08.2015 - 14:05 | Son Güncellenme:

Tek bir E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Üniversite kayıtları artık internet üzerinden E-Kayıt ile kolayca yapılabilmektedir. Bu haberimizde E-Devlet şifresinin nasıl alındığını ve E-Devlet sistemi ile üniversite kayıtlarının nasıl yapıldığını haberimizde sizle için anlattık!

E-Devlet Sistemine Giriş Ve Üniversite E-Kayıt Uygulaması

Günümüzde internet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet uygulamalarını geliştiren ve devlete bağlı olan bazı kurumlar E-Devlet sistemi altında toplanmıştır. Yani vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak E-Devlet sisteminde bulunan bütün kurumlara ulaşabilirler. E-Devlet sisteminde ayrıca ülkemizde bulunan çoğu bakanlığın da internet uygulaması yer almaktadır. Yani vatandaşlar E-Devlet sistemi sayesinde bakanlıkların internet uygulamalarına ulaşabilirler. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan bazı belediyelerinde internet uygulaması yer almaktadır. Yani vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok işlemini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfa da E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler olmak üzere 3 bölüm bulunmaktadır. E-Hizmetler bölümüne giriş yaparak E-Devlet sisteminde bulunan bütün hizmetlere ulaşabilirsiniz. Bu bölümde Bakanlıkların hepsi ve hizmet veren bütün kurumlar yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yargıtay ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı gibi kurumların internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının internet uygulaması ile birlikte üniversite sonucu açıklanan öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

ÜNİVERSİTE E-KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının internet uygulamasından kayıt işlemleri 28 temmuz ve 5 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi ile üniversite kayıt işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra açılan hizmetlerden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını bulmalısınız. Kolay bir şekilde bu kurumu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden y harfini seçmelisiniz. Karşınıza Y harfi ile başlayan kurumlar gelecektir. Bunların arasından kolay bir şekilde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının internet uygulamasından üniversite kaydı yaptırabildiğimiz gibi ayrıca öğrenci belgesi sorgulama, öğrenci belgesi doğrulama, üniversite e-kayıt belgesi doğrulama ve çağrı merkezi başvuru sonucu sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Üniversite kayıt işlemlerinin E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşmesi ile birlikte üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler çok rahatlamışlardır. Artık üniversiteye gitmeden internet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet sisteminde bulunan hizmetlerden bir tanesi de kamu kurumlarıdır. E-Devlet ana sayfasında yer alan kamu kurumları bölümünde bütün bakanlıkların internet uygulaması ve Cumhurbaşkanlığının internet uygulaması yer almaktadır. Vatandaşlar bu bölüme giriş yaparak bazı işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet ana sayfasında bulunan bir diğer bölüm ise belediyeler bölümüdür. Vatandaşlar bu bölüme giriş yaparak internet sitesi E-Devlet sisteminde bulunan bütün belediye kurumlarına ulaşabilirler. Bu saydığımız işlemleri gerçekleştirebilmek için ise öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

E-Devlet ana sayfasından sisteme giriş yapabilmek için öncelikle sol üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. E-Devlet Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sisteminde sisteme giriş yapabilmek için 4 farklı yol bulunmaktadır. E-Devlet şifresi ile, Mobil imza, Elektronik imza ve T.C. kimlik kartı giriş seçenekleri bulunmaktadır. Vatandaşlar daha rahat ve kolay olduğu için genellikle E-Devlet şifresi ile olan giriş sistemini seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yapmak için giriş seçeneklerinden E-Devlet şifresi seçeneği seçilmelidir. E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi isteyecektir. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar bu şekilde ilk kez giriş yapıyorlarsa eğer E-Devlet şifresini almalıdırlar. E-Devlet şifresini kolay bir şekilde elde etmek için T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus cüzdanız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL gibi bir ücret karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Mobil imza seçeneği ile giriş yapmak için ilk olarak mobil hattınızın bu uygulamayı desteklemesi gerekmektedir. Mobil hattınız destekliyorsa eğer sisteme kayıtlı mobil imzanız bulunmaktadır. Bu koşulları sağlıyorsanız sisteme T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra son olarak GSM operatörünüzü seçtikten sonra sisteme giriş işlemine devam edebilirsiniz. Elektronik imza seçeneği ile giriş yapabilmek için şahsınıza ait elektronik imza kartınız ve kart okuyucunuz bulunmalıdır. Kart tipini seçtikten sonra giriş seçeneğinizi seçtikten sonra işleme devam edebilirsiniz. T.C. kimlik kartı ile giriş sistemi yeni gelen bir uygulamadır. Sisteme kayıtlı T.C. kimlik kartı ile kimliğinizi doğruladıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.