Gündem E-devlet uygulaması ile resmi sorgulamaları yapabilirsiniz!

E-devlet uygulaması ile resmi sorgulamaları yapabilirsiniz!

25.10.2016 - 08:30 | Son Güncellenme:

e Devlet sizin de bildiğiniz üzere ülkemizin resmi internet sitesidir. Bu sayede vatandaşlarımız e Devlet sitemine giriş yaparak online sistemlerden faydalanabilmektedir. Sizde resmi işlemleriniz için e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

E-devlet uygulaması ile resmi sorgulamaları yapabilirsiniz

Ülkemizde vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerden biri de online sistemler üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanıdır. Bu işlem sayesinde vatandaşlar şubelere gitmeye gerek kalmadan basit bir şekilde resmi işlemlerini gerçekleştirme imkanına sahiptir. Bu sistemin en büyük avantajı ise diğer işler aksamadan kolay bir şekilde olduğunuz yerden internet bağlantısı kurarak resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu online sistemlerin en kullanışlı olanı ise ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi ülkemiz vatandaşlarının online sistemlerden daha kolay yararlanması için hizmete e Devlet adı altında olan resmi internet sitesini kullanıma sunmuştur.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Devlet sistemi ülkemiz altında bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşların internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşlarımıza daha hızlı, daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. Ancak e Devlet sistemi resmi bir kuruluş olduğu için üyelik almadan işlem izni verilmemektedir. Bu e Devlet üyeliği de yine resmi bir kuruluş olan PTT şubesi üzerinden gerçekleşmektedir. e Devlet üyeliği almak isteyen vatandaşlarımız PTT şubelerinden herhangi birine kimlik belgeleri ile birlikte giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediği belirtmesi şeklinde olacaktır. Bu beyanınızın ardında vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti talep ederek T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numarasını e Devlet giriş ekranında bulunan arama sekmesine eksiksiz bir şekilde girmeniz halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine yeni üye olan ve ilk defa giriş yapan vatandaşlarımızdan sistem kişisel kimlik bilgilerini istemektedir. Bunun sebebi ise daha sonraki resmi işlemlerimizde sistem bizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay işlem yapmamız içindir. Ayrıca üyelik güvenliğimiz düşünülerek e Devlet sistemi PTT şubesinden almış olduğumuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğumuz herhangi bir şifre ile değiştirmemiz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi resmi işlemlerimizi gerçekleştirmek için hazır hale gelecektir.

e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine yapmak istediğiniz resmi işlemin adını yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden resmi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin e Devlet sistemi üzerinden yapılan işlemlerden biri GBT sorgulama işlemidir. GBT sorgulama işlemini e Devlet sistemi üzerinden yapacak olan bir vatandaş yukarıda da bahsettiğimiz üzere e Devlet ana sayfası üzerinde buluna arama sekmesine GBT sorgulama yazması halinde karşısına çıkacak sayfa üzerinden işlemini gerçekleştirebilmektedir. Diğer resmi işlemler de yukarıda verdiğimiz örnek gibi işlemektedir. Sizde bu işlemleri uygulayarak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.