Gündem E-devlet üzerinden hangi sorgulamaları yapabilirim?

E-devlet üzerinden hangi sorgulamaları yapabilirim?

26.09.2016 - 09:18 | Son Güncellenme:

E-devlet üzerinden artık bir çok işleminizi kolayca yapabilirsiniz. E-devlet bir çok kurumun anlaşıp bir arada hizmet verdiği bir sistemdir. Bu hizmetten tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir. E-devlet sistemini kullanabilmek için sadece bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır.

E-devlet üzerinden hangi sorgulamaları yapabilirim

Günlük iş temposundan dolayı bir çok işlerimizi aksatabilir hatta bir çok işimizi zamanında gerçekleştirmede zorlanırız. İşlerinizi halletmek için gittiğiniz kuyruklarda sizleri yıldıracak çoklukta kalabalık görebilirsiniz. Bu kurumlara ulaşmakta maalesef artık hiçte kolay olmamaktadır. İşlerinizi halletmeniz için gittiğiniz kurumlar tek bir yerde toplansaydı nasıl olurdu? Rüya gibi gelen ancak gelişen teknolojinin bu alanda da kullanılması ile artık gerçek olan bu durum e-devlet sayesinde sadece kurumları tek çatı altına toplamakla kalmıyor aynı zamanda bu hizmeti sizlere online olarak sunuyor. E-devlet sayesinde artık hiç bir kuruma gitmenize gerek kalmadan bir çok işleminizi online olarak sadece bir kaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-devlet sistemi sizlere geniş hizmet yelpazesi ile yok yok dedirtiyor. IMEI sorgulamadan tutunda vergi borcu sorgulama işlemine kadar bir çok işlemi sizlere online olarak sunuyor. Üstelik bu e-devlet sistemi için sadece sahip olmanız gereken tek şey bir adet e-devlet şifresi olacaktır. Bu e-devlet şifresini edinmek e-devlet sistemini kullanmak kadar pratiktir. E-devlet sistemi sizlerin zaman kaybı yaşamanızı önleyerek yaşam kalitenizi artırmak amaçlı kurulmuş ve genişletilmiş bir sistemdir. E-devlet sistemine dahil olabilmek ve e-devlet şifresini edinmek için sizlere en yakın bulunan PTT şubelerine giderek başvuruda bulunmanız gerekecektir. E-devlet şifresini almak üzere gittiğiniz PTT şubelerinde sizlere yetkililer bilgilerinizi isteyecek bir form vereceklerdir. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız oldukça önemlidir. E-devlet şifresi başvurusunda verilen formu teslim ettiğiniz gün içerisinde 2 TL karşılığında e-devlet şifresini alabilirsiniz. Aldığını bu e-devlet şifresi üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

E-devlet şifrenizi unutmayacağınız bir yeni parola ile değiştirebilirsiniz. Bu şifreyi aldıktan sonra bir daha e-devlet şifresine ihtiyaç duymayacaksınızdır. Bu e-devlet şifresini bir kere almanız yeterli olacaktır aynı zamanda bu şifreyi bir ömür tüm e-devlet hizmetini kapsayan işlemler esnasında kullanabilirsiniz. Aldığınız e-devlet şifresi ile beraber resmi e-devlet web sayfasını ziyaret edin. Ardından sayfanın sağ üst köşesinde bulunan sisteme giriş yap butonuna tıklayın. Bu butona tıkladıktan sonra sayfa karşınıza yenilenerek açılacak ve bu sayfada da sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimliğiniz bulunan T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerine başvurarak aldığınız e-devlet şifrenizdir. Bu bilgileri uygun boşluklara istendiği gibi eksiksiz bir şekilde doldurmanız işlemlerinizin doğruluğu açısından oldukça önemlidir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde girdiğinizden emin olduktan sonra sistemin sizleri anımsayabilmesine müsaade etmek üzere kimliğimi sorgula butonuna tıklayın .Ardından yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında dilediğiniz işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır.