Gündem E-okul sistemi yeni eğitim yılında da aktif olarak kullanılıyor!

E-okul sistemi yeni eğitim yılında da aktif olarak kullanılıyor!

08.11.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

Yeni eğitim yılında da veliler çocuklarının başarı ve devamsızlık durumu bilgilerini e-Okul üzerinden takip edebiliyor. Veliler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni (VBS) öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile kullanabiliyor. E-Okul sistemi ile not bilgisinden, karne bilgisine kadar tüm bilgiler öğrenilebiliyor.

E-okul sistemi yeni eğitim yılında da aktif olarak kullanılıyor

İnternet hizmetlerinin yaşamın her alanında etkin biçimde kullanılmaya başlandığı Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından da Türk eğitim sisteminde etkin şekilde internet altyapısı kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede çok uzun süredir Türkiye’deki eğitim kalitesinin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaştırılabilmesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok sayıda dijital eğitim projesi yürütülüyor ki bunlardan birisi olan ve ocak 2007’den bu yana hizmet vermekte olan e-Okul sistemidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılmış olan en geniş kapsamlı sanal eğitim uygulamalarından birisi olan bu bilgilendirme portalı ile Türk eğitim sisteminde çok daha modern bir yapının oluşturulabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Türk eğitim sistemi bünyesinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim görmekte olan milyonlarca öğrencinin ve aynı zamanda da velilerinin, daha kaliteli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak amacı ile 21.yüzyıl teknolojilerini en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı dijital eğitim uygulamaları hizmete açılıyor. Bu tip uygulamalardan birisi olan ve çok uzun süredir Türk eğitim sistemi içerisinde çok önemli etkileri ve yeri bulunan sanal veli bilgilendirme sistemi e-Okul sistemi ile öğrencilerin bilgilerinin sanal dünyaya taşınması sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı internet ortamı üzerinde MEBSİS isimli geniş kapsamlı sanal eğitim projesinin önemli bir parçası olarak hizmete açmış olduğu e-Okul sistemi ile Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilerin eğitim bilgilerini internete taşıyor.

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden Türk eğitim sistemi içerisindeki ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim gören on milyonlarca öğrencinin sadece dakikalar içerisinde güncel eğitim verilerinin velilerince takip edilebilmesinin sağlanması hedefleniyor. Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte yaşamının her alanında son derece pratik bir şekilde internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen velilerin, e-Okul sistemi ile bu olanaktan yararlanarak, çocuklarının okul durumunu takip edebilmelerinin sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler tarafından öğrencilerin okuldaki başarı durumu bilgileri ve diğer genel eğitim durumu bilgileri sadece T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri girilerek öğrenilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul sistemi özellikle de milyonlarca velinin günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek, en son durumuna ilişkin bilgi alabilme konusunda yaşadığı problemleri ortadan kaldırabilmesi amaçlanıyor. Bu şekilde e-Okul sisteminden öğrenci durumunu son derece pratik bir şekilde en aktif biçimde takip edebilen velilerin, öğrencilerin eğitim yaşamlarının gereksinim duyduğu adımları öğretmenleri ile tam zamanında atabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı ve daha pek çok eğitim bilgisi öğrenilebiliyor.