Gündem E-Okul veli bilgilendirme sisteminden sınav notu öğrenme

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden sınav notu öğrenme

06.12.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak velisi olduğunuz öğrencinin sınav notlarını öğrenebilirsiniz. Bunun yanında daha birçok bilgiye bu sistemden ulaşabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden sınav notu öğrenme

Eğitimde dijital teknolojilerin ve internetin aktif biçimde kullanılması, eğitim kalitesinin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaşmasına ve böylelikle Türkiye’de öğrencilerin dünya standartlarına uygun bir eğitim alabilmesi sağlanabiliyor. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda gerçekleştirmekte olduğu internet tabanlı dev eğitim proje ve çalışmaları kapsamında hayata geçirilen pek çok yenilikçi ve modern eğitim projesi bulunuyor. Bunlardan birisi olan E-Okul sistemi Türkiye’de eğitim modernize hale getirilebilmesi ve eğitimde interaktif yapının aktif biçimde oluşturulabilmesi açısından oldukça önemli bir rol üstleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve hizmete sunulan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi modern teknolojiyi tüm Türkiye’deki eğitim kurumlarına kazandıran ve modern şartlara uygun eğitimlerin öğrencilere sunulmasını sağlanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi merkezi bir sistem olmasıyla velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayabildiği, okul ve öğrencilerin özel dosyalarının bulunduğu geniş kapsamlı sanal bir eğiti projesidir. İki aşamadan oluşan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi özellikle E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde velilerin hem çocuklarının okul durumunu güncel ve kolay bir şekilde takip edebilmelerine olanak sağlarken hem de velilerin çocuklarının eğitim yaşamlarında daha etkin biçimde yer alması sağlanıyor. Böylelikle öğrencilerin okulda daha yüksek başarılara ulaşabilmeleri konusunda ihtiyaç duydukları veli desteğini en etkin biçimde alabilmeleri sağlanabiliyor. Bu nedenle de günümüz modern Türkiye’sinde internete evden veya ofisten akıllı cihazlar sayesinde bulunduğu her noktada erişim sağlayabilme şansına sahip olan veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının okuldaki başarı ve devamsızlık durumlarını güncel olarak takip edebilme ve bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi içerisinde yer alan güncel öğrenci ve okul bilgilerinin girişi düzenli olarak öğretmen ve okul idarecileri tarafından yapılıyor. İki aşamalı sanal bir eğitim projesi olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemine bu verilerin girişleri E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Böylelikle çok daha güncel ve aktif bir sanal eğitim projesinin oluşturulması sağlanıyor. Mili Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri için öğretmenler e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünde bakanlığın görev sürelerinin başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabiliyor. Daha sonra pratik ara yüz içerisinde son derece kolay bir şekilde öğrencilerin verilerinin girişini yapabiliyor.

Haberin Devamı

Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının okuldaki not bilgilerinden, devamsızlık bilgilerine kadar tüm güncel eğitim verilerini düzenli olarak kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de öğrencilerin okulda başarılı olabilmesi için aile ve ebeveyn desteğinin var olan önemi, velilerin çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumlarına ilişkin olarak daha düzenli bir şekilde takip ediyor olması oldukça büyük bir önem arz ediyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler tarafından not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenler, aldığı dersler, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav sonuçları, değerlendirme raporları ve başarı belgeleri gibi son derece önem arz eden eğitim verileri en güncel halleri ile görüntülenebiliyor. Veliler ise E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini yine aynı adreste bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünde çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor.