Gündem E Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme işlemi

E Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme işlemi

20.07.2015 - 11:49 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme işlemi

Teknolojinin hızla geliştiği bugünlerde artık internet fırsatlarından yararlanarak kamu işlemlerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilerek, vatandaşın hizmetine sunulan E Okul sistemi ile birlikte Türkiye’deki eğitim sisteminde çok daha çağdaş ve çok daha modern standartların oluşturulabilmesi sağlanıyor. Özellikle de Türkiye’de eğitim sisteminin daha çağdaş standartlara ulaştırılarak, her alanda olduğu gibi modern çağda eğitimde de internet gibi son derece geniş ve önemli bir avantajdan yararlanabilme fırsatına sahip olunmasını sağlıyor. Bu sebeple de günümüz modern çağının gelişmiş Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul veli bilgilendirme sistemi velilere, öğrenci durumuna ilişkin bilgi aktarımının en modern biçimde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

2007 yılının ocak ayında hizmete açılan ve dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan E Okul sistemi iki aşamadan oluşan bir eğitim sistemi olarak öne çıkıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte internete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Günümüz modern teknolojisinin yeni nesil imkanları ile birlikte veliler E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası gibi bilgilerin girişini yaparak, kolay bir şekilde güncel bilgileri en ayrıntılı şekilde, internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden veliler, sözlü notları, devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not ortalaması, karne bilgisi, başarı belgesi, şube ortalaması, haftalık ders programı, derse giren öğretmen bilgileri ve diğer tüm eğitim bilgileri görüntülenebiliyor. Böylelikle artık modern çağda velilerin, öğrencilerinin okuldaki güncel durumunu öğrenebilmek için okula giderek, randevu almak zorunda kalmadan kolay bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu dijital platform üzerindeki E Okul sistemini kullanıyor. Türkiye’deki eğitim, okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistemde toplanarak, dijital teknoloji kolaylığında yönetiminin yapılabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi, hem veliler hem de idareci ve öğretmenler tarafından son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler daha ağırlıklı olarak sınav sonuçları, genel not bilgisi, sınav tarihleri, sözlü notları, başarı belgeleri ve karne bilgileri gibi bilgilerin girişleri gerçekleştiriliyor. Okul idarecileri E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde daha ağırlıklı olarak okul faaliyetleri bilgilerinin girişi yapılıyor. Özellikle de devamsızlık bilgileri, sosyal faaliyetler, haftalık ders programları girişi, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemeleri, dersler ve derslere giren öğretmen bilgileri gibi genel eğitim bilgilerinin girişi yapılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri dijital platform üstünde bulunan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

E Okul yönetim bilgi sistemi öğrenci ve okul bilgilerinin en güncel şekilde girişinin yapıldığı bölümdür. Öğretmenler ve okul idarecileri tarafından kullanılan bu sistem sayesinde eğitim bilgilerinde yaşanan karışıklıkların önüne geçilebiliyor ve öğrencilerin yanı sıra velilerin dijital eğitim hizmetlerinin sağladığı kolaylıklardan faydalanabilmelerini sağlıyor. Öğretmen ve idareciler bu giriş ekranında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göreve başladıkları dönemde verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi kullanılarak, sisteme giriş yapılabiliyor.