Gündem e-YDS 2019/7 Almanca/Fransızca başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM giriş

e-YDS 2019/7 Almanca/Fransızca başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM giriş

29.05.2019 - 14:40 | Son Güncellenme:

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı e-YDS 2019/7 Almanca/Fransızca alanında, başvuru işlemleri bugün başladı. 19 Haziran'a kadar devam edecek olan e-YDS 2019/7 Almanca/Fransızca başvuru işlemi nasıl yapılır? Peki e-YDS başvuru ücreti ne kadar?

e-YDS 2019/7 Almanca/Fransızca başvuru ücreti ne kadar ÖSYM giriş

ÖSYM tarafından uygulanacak olan e-YDS 2019/7 Almanca/Fransızca sınavı için heyecan dorukta. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Almanca için Ankara’da 1506, İstanbul’da 287, İzmir’de 86; Fransızca için ise Ankara’da 1504, İstanbul’da 137, İzmir’de 30 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Haberin Devamı

E-YDS/7 ALMANCA-FRANSIZCA BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? bAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru işlemleri, ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden alınıyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

e-YDS/7 başvuru ücreti, 240,00 TL.

SINAV ÜCRETİNİN ÖDENMESİ

Adayların sınav ücreti ödeme işlemine geçmeden önce mutlaka bu kılavuzu dikkatlice okumaları/incelemeleri ve tüm sınav koşullarını/kurallarını kabul ederek sınav ücreti ödediklerini belirtir ekran üzerinde yer alan kutucuğu işaretlemeleri zorunludur.

Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), Ankara, İstanbul ve İzmir’de ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılmaktadır. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihlerinin ilk günü saat 14.00’te başlar (Gerekli hallerde başvuru işleminin başlama saati, Başkanlıkça yeniden belirlenebilir.). Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın sınav ücreti alınır. Kapasite dolduğunda başvuru süresi tamamlanmamış olsa bile sınav ücreti ödeme işlemi sonlandırılır. Kapasite dolmadığı takdirde, ilgili eYDS’nin başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59’da sınav ücreti ödeme işlemi sona erer.

Adaylar, sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemini kullanarak, T.C. Kimlik Numarasını belirterek kredi kartı/banka kartı ile yatırırlar. Bankadan sınav ücreti ödemesi kabul edilmez. Sadece kredi kartı/banka kartı ile sınav ücreti ödeyen adayların e-YDS için başvuruları kabul edilir. T.C. Kimlik Numarası bulunmayan adaylardan daha önceden Y.U. Numarası bulunanlar, mevcut Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanırlar. T.C. Kimlik Numarası bulunmayan KKTC uyruklu, yabancı uyruklu ve uyruğu olmayan adaylar, T.C. Kimlik Numarası olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi’nden (MERNİS) almış oldukları “9” ile başlayan 11 rakamdan oluşan Yabancı Uyruklu (Y.U.) Numarasını (yabancı kimlik numarası) kullanırlar. Bu adayların kişisel bilgileri MERNİS’ten ÖSYM kayıtlarına yansıtılır. MERNİS’ten Y.U. Numarası edinmemiş adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden Y.U. Numarası edinme formunu doldurarak onaylar ve böylece bir “Belge Kodu” edinirler. Bu formun bir dökümü ve geçerli kimlik belgeleri ile birlikte ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili başvuru merkezlerine başvurarak ücreti karşılığı Y.U. Numaralarını edinerek bu numarayı kullanırlar.

DİKKAT: Sınav ücretini yatıran ancak, sistemde güncel fotoğrafı bulunmayan adayların, ilgili sınavın yapılacağı hafta Perşembe günü saat 17.00’ye kadar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya fotoğraf güncellemeye yetkili başvuru merkezlerinin birinden, fotoğraflarını güncellemeleri zorunludur. Belirtilen süreye kadar fotoğrafını güncellemeyen adaylara ilgili sınav için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez. İlgili sınav için Sınava Giriş Belgesi bulunmayan adaylar, sınava alınmaz. Başvuru süresince KKTC hariç yurt dışında bulunan adaylardan MERNİS’te Y.U. Numarası bulunmayanlar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden Y.U. Numarası edinme formunu doldurarak edindikleri “Belge Kodu” ile ÖSYM Çağrı Merkezinden Y.U. Numaralarını alır ve bu numarayı kullanır.