Gündem EBA kazanım testlerine nasıl ulaşılır?

EBA kazanım testlerine nasıl ulaşılır?

05.11.2016 - 09:29 | Son Güncellenme:

EBA kurs, pek çok öğrencinin okul derslerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler EBA sistemine giriş yaparak birbirinden faydalı ders içeriklerine anında ulaşabiliyorlar. İşte EBA kurs sisteminin kullanımı ve faydaları!

EBA kazanım testlerine nasıl ulaşılır


İlk dönemin ilk sınavlarının yapılmaya başlanmasının ardından birkaç hafta sonra e-okul yine aktif bir kullanıma sahip olacaktır. Çünkü e-okul sisteminde öğrencilerin not bilgileri bulunur. Öğrenciler de bu not bilgilerine ulaşım sağlamak için çoğu zaman e-okul sistemine başvurular.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri haftanın beş günü okullara eğitim almak için giderler. Eğitim almak için gösterdikleri tüm bu çaba sonucunda öğrenciler belirli sınavlara tabii tutulurlar. Öğrendiklerinin test edilmesi için bu sınavlar önemlidir. Girdikleri sınavlarda yer alan hemen hemen her türlü okul bilgisi yer almaktadır. Öğrenciler kısa sürede yapacak olduğu birkaç işlem dışında bu bilgilere kolayca ulaşabilir. Öğrenciler kayıtlı oldukları okullarda onların okul bilgilerinin yer aldığı bir dosya vardır. Bu dosya adı altında bulunan her türlü okul bilgisine bizler ulaşabiliriz. Çünkü gerekli olan bu bilgiler öğrencinin mezun olma sürecinde önemlidir.

Haberin Devamı


EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Öğrencilerin eski zamanlarda kayıt altına tutulduğu tüm bu bilgiler dosyalar halinde belgelenir. Ancak sizlerin de bildiği üzere bu kayıt bilgilerinin büyük bir çoğunluğun taşınması ve de saklanması oldukça zordur. Ülkemizde yapılan teknik gelişmeler büyük yol kat etmiştir. Kat edilen bu yol sonucunda da öğrencilerin eğitim alanında yapılan binlerce teknolojik yenilikler vardır. Bu yeniliklerin büyük bir çoğunluğun eğitim alanında yapılmasının en birinci nedeni de öğrencilerin daha iyi şartlar altında eğitim sistemlerini kullanmasını sağlamaktır. Bu nedenle geliştirilen pek çok sistem vardır. Öğrencilerin okul bilgilerinin artık teknolojik ortamda kayıt altında tutulduğunu biliriz. Uzun zamandır bu bilgiler internet üzerinden bilgisayarlarda kaydedilir. Ancak bu sistemlere erişim günümüzde daha da mümkün hale gelmeye başlamıştır. Çünkü ülke genelinde düzenlenen sayısız işlem sonucunda e-okul sistemine de oldukça büyük bir önem verilmiştir. Öğrenciler kısa bir sürede yapılan bu çalışmalardan yararlanabilir. Sizlerin de bildiği üzere e-okul adı verilen bu sistemin kullanımı da oldukça kolaydır.

Haberin Devamı


Hem veliler, hem öğrenciler hem de okul idarecileri bazı bilgiler sayesinde bu sisteme kolayca giriş yapabilirler. Giriş yapmış oldukları bu sistem sonucunda da öğrencilerin okul bilgilerin tamamı eğer öğretmenleri tarafından sisteme girilmişse öğrenilebilir. Öğretmenlerde kısa zamanda zaten bu e-okul sistemine öğrencilerin not bilgilerini gireceklerdir. Dolayısıyla da e-okul sisteminin kullanımı oldukça önemlidir. Veliler de sisteme giriş yaptıktan sonra son köşede bulunan çocuklarının fotoğraflarının altında bulunan bilgiler kısmından gerekli olan not bilgisine tıkladıktan sonra da sınavlardan aldıkları notların her biri bu sistemde yer almaktadır. Öğrenciler ve de velilerin karşılaştıkları e-okul sayfası aynıdır. Bu sistem içerisinde yer alam diğer bilgiler de seçenekler kısmından bulunabilir. Öğretmenlerin bu e-okul sistemine giriş yaptıklarında karşılaşacak oldukları sistem ise daha farklıdır. Öğrencilerin isimlerimim yazdığı alanlara not bilgileri girebilirler. Bunun sonucunda da öğrencilerin tüm bilgiler bu sistem altında oluşur.