Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

05.06.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:

EBA, Milli Eğitim Bakanlığının elektronik ortamda hizmete sunduğu Elektronik Bilişim Ağı uygulamasının kısaltmasıdır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla geliştirilen sistem, ilk öğretimden üniversiteye kadar olan öğrencilerin, derslerinde yardımcı olacak kaynaklara, bilgilere ve belgelere ulaşmalarını sağlar.

EBA kurs girişi nasıl yapılır

EBA, online eğitim platformu ve sosyal ağ mantığıyla hazırlanmıştır. İnteraktif bir sistemdir. Kullanıcılar sistem üzerinden eğitmenler tarafından yüklenen içeriklere erişebilecekleri gibi, kendi hazırladıkları içerikleri de diğer kullanıcılarla paylaşabilirler. Öğretmenler sınavlara hazırlık aşamasında hazırladıkları testlerle, öğrencilerin kendilerini denemelerine imkan sağlarlar. Böylece öğrencilerin çeşitli kurslara kayıt olarak para ve zaman kaybetmelerinin önlenmesi, sınavlara hazırlıkta her öğrenciye eşit şartlar sunulması hedeflenir. EBA uygulamasında içerikler, yazı, resim, harita, grafik, bulmaca, kitap, doküman, test gibi değişik formatlarda hazırlanmıştır.

Bilişim teknolojilerinin alışverişten ulaşıma, bankacılıktan sağlık sektörüne kadar hayatımızın her alanına girdiği günümüzde, eğitim alanında çağın bu yeniliklerinden faydalanmamak düşünülemez. Geleceğin teknolojisini geliştiren, şekillendiren gençler yetiştirmek istiyorsak, onların en azından iyi birer bilgisayar ve internet kullanıcısı olmalarını sağlamak zorundayız.

EBA KURS GİRİŞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA KURS GİRİŞİ

Haberin Devamı

EBA içinde yer alan kurs uygulaması, öğrencilerin talepleri doğrultusunda planlanır. Her öğrenci takviyeye ihtiyaç duyduğu ders için kurs talep edebilir. Yeterli sayıda öğrencinin talebi olması halinde o ders için kurs düzenlenir. Öğretmenler de kendi alanları doğrultusunda kurs verebilecekleri dersleri yine sistem üzerinden müracaat ederek seçerler.

EBA'ya internet bağlantısı olan bir bilgisayardan ya da Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan tabletlerden, http://www.eba.gov.tr/ adresinden girilir. Bu adreste bulunan ana sayfanın üstünde, kullanıcıları Eğitim Bilişim Ağına yönlendiren "giriş" düğmesine tıklayarak kimlik doğrulama modülüne ulaşılır. Burada eğitim türlerine ve seviyelerine göre öğrenciler, öğretmenler ve idareciler için farklı giriş tercihleri olduğu görülür. Kullanıcılar kendi durumlarına uygun olacak şekilde; e-okul, mebsis, açık öğretim, ebakod ya da e-Devlet bilgilerini kullanarak ağa katılabilirler.

EBA, en az 10 öğrencinin istemesi halinde herhangi bir ders için kurs açar. Bu kurslara giriş, öğrencilerin okul idaresinden temin edecekleri EBA kurs şifreleriyle sağlanır. Açık öğretim liselerinde ya da orta okullarında eğitim gören öğrenciler ise, gerekli evraklarla birlikte örgün öğrenim kurumlarına başvuruda bulunarak kurs girişi için gerekli olan şifreleri alabilirler.

Haberin Devamı

Öğrencilerin talepleri doğrultusunda açılan kurslara devam mecburiyeti vardır. Okudukları sınıfa göre değişen, haftada en az 12 en fazla 24 olmak üzere toplam ders sayısının 1/10'u kadar devamsızlık yapan öğrencilerin kurs kayıtları silinir.
EBA kurs girişi yapmak isteyen kullanıcılar, her türlü sorunlarında destek@eba.gov.tr elektronik posta adresine e-mail yazarak ya da 0312 2969400'ı arayarak yardım alabilirler.