Gündem EBA kurs programına yeni kayıtlar başlıyor!

EBA kurs programına yeni kayıtlar başlıyor!

19.09.2016 - 09:02 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs başvuru tarihleri 22-27 eylül olarak belirlendi. 2016-2017 eğitim yılı için EBA kurs programı başvurusunda bulunan öğrenciler 3 dönem halinde kurs hizmetlerinden faydalanabilecek. Bir Milli Eğitim Bakanlığı resmi programı olan EBA kurs programından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile mezunları ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

EBA kurs programına yeni kayıtlar başlıyor

Türkiye’de eğitim alanında teknoloji kullanımını 2000’li yılların ortalarından itibaren aktif şekilde uygulamaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim sisteminin hem daha çağdaş hem de daha modern standartlara kavuşabilmesini amaçlıyor. Son yıllarda gerçekleştirdiği tüm projeleri için internet altyapısını aktif şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine okul dışı kurs programı EBA kurs hizmetlerini sanal ortam üzerinde sunuyor. Türkiye’de 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershaneler dolayısı ile hem ilköğretim hem de ortaöğretim öğrencileri okul dışında takviye edici ve destek sağlayıcı bir kurs programından yararlanabileceği eğitim kurumu kalmaması nedeni ile idi bir boşluk yaşıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ise ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karşı karşıya kaldığı bu sorunun okul ve eğitim yaşamlarına etkide bulunmaması amacı ile EBA kurs portalı hizmetlerine başladı.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan Eğitim Bilişim Ağı kurs uygulamaları ile birlikte ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan milyonlarca öğrencinin okul dışında da derslerine takviye olacak kurs hizmetlerinden yararlanabilmeye devam etmeleri sağlanıyor. Günümüzde veliler tarafından da öğrencilerin yararlanmasına gönül rahatlığı ile izin verilen EBA kurs hizmetleri özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü bir çalışması olması ve MEB müfredatına göre düzenlenen ve öğrencilerin seviyelerine uygun güvenilir kurs uygulamaları olması nedeni ile oldukça güvenli bir uygulamadır.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen EBA kurs programı hizmetleri çerçevesinde geçtiğimi 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kurs programları etkin bir şekilde kullanıldı. Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan öğrenciler ve mezunları tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programları eğitim yılı süresince devam eden dönemlerde EBA giriş ekranı üzerinden kullanılabiliyor.

2016-2017 eğitim öğretim yılının bugün(19 eylül) itibari ile başlaması ile birlikte ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bu eğitim yılı içerisinde MEB EBA kurs programı hizmetlerinden yararlanmak istedikleri dersleri seçebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklamasına göre Eğitim Bilişim Ağı kurs programı başvuruları 22 eylülde başlayarak 27 eylüle kadar devam edecek. Bu tarihlerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri başvurularını yaparak 2016-2017 eğitim yılı boyunca birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönem halinde uygulanacak EBA kurs programı hizmetlerinden yararlanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs programı hizmetlerine başvuru işlemleri ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerince haftalık 5 farklı dersten 12 saate kadar kurs programlarına, ilköğretim 8.sınıf öğrencileri ise haftalık 6 farklı dersten 18 saate kadar olan kurs programları için yapılabilecek. Lise düzeyinde ise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri tarafından haftalık 5 dersten 12 saate kadar, lise 12.sınıf öğrencileri tarafından ise haftalık 6 dersten 18 saate kadar kurs programı başvuruları yapılabilecek.