Gündem EBA kurs programında hangi eğitim uygulamaları yer alıyor?

EBA kurs programında hangi eğitim uygulamaları yer alıyor?

03.11.2016 - 09:29 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sunulan EBA kurs programına eğitim uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor. Öğrenciler 2016-2017 eğitim öğretim dönemi boyunca internetten EBA kurs ile kurs hizmeti alabiliyor. MEB EBA kurs hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor.

EBA kurs programında hangi eğitim uygulamaları yer alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojilerini Türk eğitim sistemi içerisinde etkin bir şekilde kullanarak, daha çağdaş ve daha modern bir eğitim yapısının oluşturulmasını hedefliyor. Bu çerçevede de internet teknolojilerini son derece etkin bir şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan en yeni hizmetlerden birisi de EBA kurs programı uygulaması oluyor. Türkiye’deki milyonlarca öğrenciyi kapsamı içerisine alan bu sanal Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurs programı hizmetleri ile okul dışı kurs hizmetleri sunuluyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de çok uzun yıllardır öğrenciler, okulda görmekte oldukları derslerini pekiştirecek ve anlamadan geçmemelerini sağlayacak okul dışı dershane ve özel eğitim kurumu kurs programlarından yararlanabiliyordu. Ancak 2015 yılı içerisinde Paralel Devlet Yapılanması çerçevesinde ve milyonlarca vatandaşın çok ciddi mağduriyetler yaşaması ve aynı zamanda da öğrenci güvenliği gibi hususlar çerçevesinde Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye’deki tüm dershane ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verildi ve kapatıldı. Bu yüzden de öğrencilerin okul haricinde derslerine destek alabilecekleri bir eğitim kurumunun ve programının kalmamasına neden oldu. Bu durumun öğrencilerin okul ve ders başarıları üzerinde olumsuz etkiler doğurmasını engelleyebilmek amacı iel 2015-2016 eğitim öğretim dönemi itibari ile Türk eğitim tarihinde ilk defa MEB tarafından okul dışı kurs programı hizmetleri EBA kurs programı ile sunulmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA kurs programı Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki milyonlarca öğrenciye yönelik olarak hizmet veriyor. Bu çerçevede 2016-2017 eğitim öğretim döneminde de 10 milyondan fazla öğrencinin yararlanmakta olduğu EBA kurs programı faaliyetleri, elektronik ortam üzerinden hizmet veriyor. Öğrenciler, bu şekilde günümüzün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanarak, internete erişim sağlayabildiği her yerden eğitim seviyesine göre başvurusu sırasında seçmiş olduğu dersler ve program çerçevesinde sunulan kurs programlarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Öğrenciler internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetlerine EBA giriş ekranında yer alan giriş sayfasından kendisine verilen EBA şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yapabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı 2016-2017 eğitim öğretim dönemi ilk kursu 3 ekim 2016 tarihinde başlamıştı. MEBA EBA kurs programı hizmetlerinin ilk dönemi 15 ocak 2016 tarihinde sona erecek. Öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı 2016-2017 eğitim öğretim dönemi 2.dönem hizmetlerinden de yararlanabilmek amacı ile 13-19 şubat tarihleri arasında internet üzerindeki EBA ekranından veya okullarından başvuruda bulunabilecek. EBA kurs programı 2016-2017 eğitim öğretim dönemi 2. Dönem kurs programı 27 şubat 2017 tarihi ile başlayarak, 4 haziran 2017 tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler bu süreç içerisinde sınıf ve eğitim seviyelerine uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı akademik personelleri, öğretmenler ve eğitime gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanan denetimli ve güvenli kurs programı uygulamalarından yararlanarak hem derslerine katkı sağlayabilecek hem de sınavlara daha iyi hazırlanabilecek.