Gündem EBA kurs sistemi başvuru işlemlerinin detayları!

EBA kurs sistemi başvuru işlemlerinin detayları!

22.11.2016 - 09:43 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tarafından uygulamaya alınan EBA kurs programı hizmetleri günümüzde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. MEB EBA kurs programı uygulamaları ilköğretim ve ortaöğretim düzeyi öğrencilerine yönelik olarak tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. MEB EBA kurs programı hizmetleri ile okul dışı kurs uygulamaları sağlanıyor.

EBA kurs sistemi başvuru işlemlerinin detayları

Türk eğitim sistemi içerisinde geçtiğimiz yıl itibari ile çok önemli bir değişiklik ve yenilik meydana geldi. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim alan milyonlarca öğrenciye yönelik olarak okul dışı kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı. Özellikle de Türkiye’deki tüm ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde okuyan öğrencileri kapsamı içerisine alan MEB EBA kurs programı hizmetleri oldukça yoğun ev sık bir şekilde ilgi görüyor.

Haberin Devamı


EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl teknolojilerinden de son derece etkin bir şekilde yararlanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerindeki öğrencilere yönelik olarak sunulmakta olan EBA kurs programı hizmetleri internet tabanlı olarak öğrencilere sunuluyor. Öğrenciler günümüz modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanarak son derece pratik bir şekilde internet üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulmuş olan EBA kurs programı hizmetlerinden yararlanarak, okul derslerine ve TEOG-YGS-LYS gibi bir üst eğitim kademesine geçiş sınavlarına yönelik olarak okul dışı kurs desteği alabilme şansına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde sunulmaya başlanan EBA kurs programı hizmetleri ile Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerindeki öğrencilerin doğrudan bakanlık bünyesindeki okul dışı kurs uygulamalarından faydalanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknolojiler çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik platform üzerinde oluşturulan EBA kurs portalı aracılığı ile sunulan Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmetleri tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra günümüzde veliler tarafından da EBA kurs programı hizmetlerinin doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan resmi bir kurs uygulaması olması dolayısı ile gönül rahatlığı ile öğrencilerin yararlanmasına izin verilmesine yol açıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulmakta olan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerinde uygulanan tüm kurslar ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin sınıf seviyelerine uygun ve müfredat destekli olarak hazırlanıyor. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmet uygulamaları doğrudan bakanlık bünyesinde görevli olan akademik personeller tarafından, öğretmenler tarafından ve eğitim gönül vermiş olan firmalar tarafından bakanlık denetiminde hazırlanarak, öğrencilere sunuluyor. Bu kapsamda da günümüzde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

MEB EBA kurs programı hizmetleri 2016-2017 eğitim öğretim yılı ilk dönem kurslarının sonu 15 ocak 2017 tarihinde olacak. Öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 2.dönem kurslarından yararlanabilmek için ise 13-19 şubat tarihlerinde başvuru gerçekleştirebilecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2.dönemi kursları ise 27 şubat 2017 tarihinde başlarken, 4 haziran 2017 tarihine kadar devam edecek.