Gündem EBA kurs sistemi öğrencilere ne gibi yararlar sağlıyor?

EBA kurs sistemi öğrencilere ne gibi yararlar sağlıyor?

09.08.2016 - 09:44 | Son Güncellenme:

Eğitim Bilişim Ağı eğitime teknolojik katkılar konusundaki en verimli örnek olarak sunulan EBA Kurs hizmetleriyle örnek bir sistem durumunda. EBA Kurs işlemleri internetin bulunduğu her alandan, öğrenci ve öğretmenlerin yapabileceği bir işlem haline geliyor. Üniversite için ücretsiz olarak sunulan EBA Kurs hizmetine ekranıyla ulaşılabiliyor.

EBA kurs sistemi öğrencilere ne gibi yararlar sağlıyor

Çağımızın modern ve aynı zamanda dinamik yaşamı, her açıdan gelişmelerinde çok hızlı bir şekilde yaşanmasına neden oluyor. Bu durum gelecek zaman diliminde şekillenecek olan ve sürekli bir değişim içerisinde olacağı kesin olan zamanlarda yaşamlarını sürdürecek olan genç nesillerin, iyi ve çağın gereklerine en uygun şekilde yetiştirilmelerini zorunlu kılıyor. Elbette bu konuda en büyük görev, eğitim sisteminin öğrencilere sağladığı yeni olanaklar ve sürekli güncellenen bir sisteme sahip olmasını zorunlu kılıyor. Bu nedenler eğitim sisteminin, çağın yeni keşiflerini, eğitim amaçlarıyla doğru ve verimli bir şekilde kullanılmasını ve daha nitelikli bir eğitim sisteminin oluşturulmasında özellikle teknolojik gelişmelerin eş zamanlı takip edilmesini gerektiriyor. Kısa adıyla EBA olarak bilinen Eğitim Bilişim Ağı, yaygın bir şekilde kullanılan internet teknolojisinin, eğitim sistemine katkı sağlayan önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. EBA Kurs, üniversite için hazırlanan tüm öğrencilere yardımcı kurslar verilmesini olanaklı kılan, aynı zamanda bu kursların herhangi bir ücret dahilinde olmadan verilmesini sağlayan benzersiz bir sistem.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversiteye gitmek isteyen her öğrencinin girmesi gereken Üniversite sınavlarına, öğrencilik gerekli şekilde hazırlanabilmeleri için ihtiyaç duydukları, profesyonel yardıma, gönüllülük ilkesinden hareket edilerek yanıt veren EBA Kurs sistemi, öğrencilerin almak istedikleri kursları, internet platformu üzerinden iletmesi, var olan öğretmen ve okullar arasında seçim yapabilmesini olanaklı kılan EBA Kurs sistemi, aynı zamanda alanlarında kurs vermek isteyen öğretmenlerinde, istedikleri zaman dilimlerinde eğitime ek katkı sağlamalarını olanaklı kılıyor. EBA Kurs kayıtları sırasında öğrenciler, var olan öğretmenler arasından seçim yapabiliyor ve istedikleri dersleri, istedikleri öğretmenlerden alabiliyorlar. Aynı zamanda velilerinde çocuklarının eğitim yaşamlarına katkı sağlayabildiği, öğretmen, öğrenci ve velileri, daha iyi bir eğitim sistemi oluşturulabilmesi amacıyla bir araya getiren bir platform.

Üç dönem halinde Halk Eğitim Merkezleri ve okullarda verilecek olan EBA Kurs, üç dönem olarak hazırlanmış durumda ve yaz dahil olmak üzere tüm yılı kapsayan bir kurs sistemi olarak sunulan bir olanak. Ortaokulların 5. Sınıfından başlayarak 12. Sınıfına kadar sunulan bu olanak, aynı zamanda Liseden mezun olmuş öğrencileri de kapsıyor. Öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı sistemine EBA Giriş ekranı aracılığıyla ulaşabiliyorlar ve bu ekranda gereken öğrenci numarası ile birlikte şifre bilgileri, her öğrencinin kendi okulu aracılığıyla kolaylıkla edinebildiği bir bilgi.

Öğrenciler EBA Giriş ekranı aracılığıyla, Eğitim Bilişim Ağı’ na ulaşabiliyor ve yardım almak istedikleri derslerin seçimleri, öğretmen seçimleri ve kursları hangi okul veya Halk Eğitim Merkezinde almak istedikleri gibi gerekli işlemleri kolaylıkla takip edebiliyorlar. Öğretmenler de ağa kendi giriş ekranları aracılığıyla ulaşabiliyor ve kursla ilgili olarak çeşitli işlemleri, internet ve internete bağlanabilen herhangi bir cihazın bulunduğu her ortamdan kolaylıkla sağlayabiliyorlar. Sistem, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için çok önemli bir katkı sağlayarak, daha nitelikli bir eğitim sistemi oluşmasında önemli bir yere sahip oluyor.